Categories: FlashSport

„Familia Heian”, campioană la „Cupa Banzai”

Ciprian Marinuţ

Cu antrenorii Marius Biji şi Oana Tomiuc – soţ şi soţie – şi în rol de sportivi, karatiştii de la clubul Heian Deva au dat lovitura, cucerind 39 de medalii şi trofeul pe echipe, la ediţia 2014 a „Cupei Banzai”, primul concurs major al anului. Competiţia, desfăşurată la Arad, la finalul săptămânii, a aliniat la start peste 450 de sportivi de la 45 de cluburi din şase ţări: Slovacia, Ungaria, Serbia, Bosnia-Herţegovina, Italia şi România.
Karate pe pâine
Şlefuiţi la antrenamente după „calapodul” celor doi antrenori, care sunt o familie ce „trăieşte cu karate pe pâine”, sportivii de la Heian Deva au dus karate-ul la nivel de arte marţiale la competiţia de la Arad. Sportivii antrenaţi de Marius Biji şi Oana Tomiuc au transformat munca asiduă de la antrenamente şi stagii în performanţă, care a fost răsplătită cu 15 medalii de aur, 16 de argint şi opt de bronz. Cuantificarea celor 39 de trofee i-a adus clubului Heian Deva 110 puncte în clasamentul general, bilanţ cu care a ocupat locul I în ierarhia pe echipe. Pe locurile următoare s-au situat cluburile Tiger Arad cu 88 de puncte şi CS Shodan Timişoara cu 56 de puncte. „Toţi sportivii de la Heian prezenţi la această competiţie s-au mobilizat extraordinar. În fiecare execuţie de la kata şi în orice evoluţie de la kumite s-a văzut ambiţia, determinarea şi dorinţa de a fi răsplătiţi pentru eforturile de la antrenamente. Unii dintre sportivi au concurat şi la categorii superioare de vârstă, reuşind să obţină şi acolo medalii, deşi adversarii erau mai experimentaţi. Cred că a contat mult pentru moralul lor şi faptul că am concurat şi eu şi Oana în probele de seniori”, a spus antrenorul Marius Biji, care e şi preşedintele CS Heian Deva. Trebuie remarcat că antrenoarea Oana Tomiuc a concurat cu succes, cucerind două medalii de aur, deşi a născut în urmă cu nici un an, iar antrenorul Marius Biji a obţinut două medalii de aur la individual şi una de bronz la echipe. „La succesul clubului Heian au contribuit şi sportivii de la secţia din Ilia a clubului, susţinută de primarul Marius Omotă”, a punctat Marius Biji.
Specialişti la kata
Cele mai multe medalii pentru CS Heian Deva au fost obţinute în proba de kata (luptă cu un adversar imaginar n.r.). La această probă, pentru Heian au urcat pe podium următorii sportivi: Victor Kuţaba, Mihai Martinesc, Denisa Pădurean, Diana Josan, Andra Daniliuc, Diana Tatoiu, Alexia Voicu, Raul Vîlcu, Amanda Verne, Andrei Herbeiu, Maria Pascu, Adina Pitic, Teodora Voişan şi antrenorii Marius Biji (4 dan) şi Oana Tomiuc (5 dan). În proba de kumite s-au remarcat: Attila Szocs, Mihai Martinesc, Maria Nedelcu, Diana Josan, Andra Daniliuc, Roberta Pasc şi antrenorul Marius Biji. „Noi credem că esenţa karate-ului este proba de kata şi lucrăm mai mult la antrenamente pentru aceasta, în vreme ce proba de kumite ţine mai mult de latura competiţională şi sportivă a artelor marţiale”, a spus Marius Biji.
Din judeţul Hunedoara, la competiţia de la Arad au mai participat şi sportivi de la clubul ENPI Brad (antrenor Sorin Avram) şi clubul Dacicus Orăştie (antrenor Nicolae Iordăchescu). „Cupa Banzai” s-a desfăşurat în zilele de 23 şi 24 februarie la Arad, fiind organizată de sensei Dan Duma.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Sportivii de la EMPI Brad au luat 12 medalii, dintre care 6 de aur, 4 de argint si 2 de bronz. Felicitari tuturor hunedorenilor din concurs!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

21 de ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

21 de ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

21 de ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

21 de ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

21 de ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

21 de ore ago