Categories: Actualitate

Falsul curier, trimis în judecată pentru mai multe ţepe

Bărbatul a fost prins pe raza oraşului Haţeg, după ce reuşise să mai dea o ultimă lovitură. A fost arestat preventiv pentru înşelăciune, dar tribunalul a dispus să fie cercetat sub control judiciar.
Marian Vlad, de 36 de ani, din Baia Mare, judeţul Maramureş, a reuşit să facă o pagubă de 200.000 de lei unor firme, spun anchetatorii. Procurorii au finalizat cerce­tările şi l-au trimis în judecată pentru patru acte de înşelăciune, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals şi con­du­cerea unui vehicul fără permis de con­ducere.
Schema în urma căreia individul a păcălit mai mulţi patroni era simplă. Promitea ser­vicii de curierat, de transport marfă, şi se prezenta la sediul persoanelor vătămate folosindu-se de nume false. Ridica marfa şi dus era. ”În a­cest mod a înşelat un număr de patru per­soane vătămate – societăţi comerciale de pe raza localităţilor Bărăştii Haţegului, judeţul Hu­ne­doara, sectorul 4 Bucureşti, municipiul Plo­ieşti, respectiv comuna Adunaţii Copăceni, ju­de­ţul Giurgiu, cauzând un prejudiciu total în valoare de aproximativ 200.000 lei”, informa IPJ Hunedoara. Dosarul va fi soluţionat de către magistraţii Judecătoriei Haţeg. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean