Factură de 1 milion de lei pentru curent la Primăria Petroșani

Primăria municipiului Petroșani are de plătit o factură, pe luna ianuarie 2022, de aproape 1 milion de lei, anunță edilul șef Tiberiu Iacob Ridzi (foto).
Asta, după ce, la fi­nele anului trecut, fur­nizorul de ener­gie pentru ilumi­na­tul public a de­nun­țat unilateral con­trac­tul, din cauză că tariful convenit (de 600 lei/MWh) nu mai era sustenabil pe piața de energie liberalizată. “În a­ceste condiții, am fost nevoiți, conform re­gle­men­tărilor legale, să achi­ziționăm energie elec­trică de la un Furnizor de Ultimă Instanță (FUI), la un tarif sufocant pen­tru bugetul local, de 3.300 de lei/MWh. Practic, am fost obligați să con­trac­tăm și să achităm un tarif de 5 ori mai mare de cât plăteam pe ultimul contract.Primăria muni­ci­piului Petroșani a făcut toate eforturile pentru a putea funcționa în aceste condiții de-a dreptul dra­matice și de a menține iluminatul public, astfel încât locuitorii municipiului Petroșani să nu aibă de suferit din cauza prețurilor sufocante per­cepute de fur­nizorii de energie electric”, a spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.
Ieri, cei de la Primăria Petroșani au reușit să obțină pe Bursa Română de Mărfuri, cel mai mic preț înregistrat de la începutul anului, de 990 lei/MWh, în urma unei proceduri de achiziție la care au participat trei ofertanți. (A.N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că la o unitate sanitară de pe la noi se în­tâmplă lucruri tare…

40 de minute ago

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală, inaugurată la Spitalul Judeţean Deva

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală a fost inaugurată ieri în corpul nou…

42 de minute ago

Bulina albă

Prof. Mihaela Marița, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani Pentru organizarea unui simpozion internațional la…

47 de minute ago

Bulina neagră

Dan Vîlceanu, deputat Pentru că l-a mușcat pe deputatul Florin Roman, cei doi încăierându-se chiar…

47 de minute ago

Telenovelă sfârșită în sala de judecată

Amantul a devenit extrem de gelos și și-a urmărit iubita întocmai ca în filmele cu…

49 de minute ago

Șoferul vinovat de tragedia de la Tătărăşti, condamnat la Deva

O femeie și-a pierdut viața, iar alte 56 de persoane au fost rănite și au…

51 de minute ago