Expertiza medico-legalã a ajuns la dosarul aflat la instanţã. Va fi sau nu eliberatã Monica Iacob-Ridzi?

Expertiza medico-legală cerută de magistraţi pentru a vedea dacă Monica Iacob-Ridzi (foto) poate sau nu rămâne în penitenciar a ajuns la dosar. Informaţia a fost confirmată de reprezentantul Biroului de presă al Tribunalului Ilfov, acolo unde, fostul demnitar a depus o cerere pentru întreruperea executării pedepsei de cinci ani de închisoare.
Astăzi, cererea de întreruperea executării pedepsei formulată de Monica Iacob-Ridzi va fi în atenţia magistraţilor, fiind vorba de un nou termen al procesului. Solicitarea fostului ministru a avut primul termen de judecată în 30 martie, dată la care judecătorul a solicitat întocmirea expertizei medico-legale prin care să se arate dacă bolile de care suferă Monica Iacob-Ridzi pot sau nu fi tratate în spitalele din penitenciare şi dacă se impune întreruperea executării pedepsei. De atunci şi până acum, răspunsul instanţei a întârziat, deoarece medicii legişti nu reuşiseră să finalizeze expertiza. Nu este singurul demers pe care fostul demnitar l-a întreprins pentru a putea fi eliberată din închisoare. Aceasta a mai depus o cerere de graţiere la Administraţia Prezidenţială, care se află în prezent la Ministerul Justiţiei pentru avizul consultativ. Monica Iacob-Ridzi este încarcerată la Spitalul Penitenciar Jilava. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

De ce ai alege o drujbă electrică?

Într-o lume în care tehnologia avansează rapid, instrumentele electrice devin din ce în ce mai…

11 ore ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

16 ore ago