Exclus din partid, liberalul Francisc Kovacs a ratat şi funcţia de consilier local

Sorina Popa

Preşedintele CARP Deva, Francisc Kovacs (foto), a lansat, ieri, în şedinţa de Consiliu Local Deva, acuzaţii grave la adresa liderilor liberali din judeţ. Kovacs a venit în faţa aleşilor locali să prezinte situaţia sa, după ce a fost dat afară din PNL. Ieri, aleşii au votat validarea mandatului de consilier a lui Simion Deteşan, după ce Daniel Crişan a demisionat din legislativul local devean, fiind desemnat consilier al primarului Mircia Muntean.
„Am aflat cu o oră înainte de şedinţa de Consiliu Local că am fost exclus din partid. Vreau să vă spun că nu am avut nici o abatere de la statutul PNL. În mandatul 2008-2012, când am fost consilier local la Deva, le-am atras atenţia colegilor să nu voteze o hotărâre, deoarece nu e bine. Nu m-au ascultat, toţi au mers apoi la DNA să dea explicaţii, numai eu nu. Voi ataca în instanţă decizia de a mă exclude din PNL”, a declarat Francisc Kovacs.
Acesta le-a cerut, ieri, consilierilor locali de la Deva să nu aprobe hotărârea de validare a mandatului lui Simion Deteşan. Acest lucru nu s-a putut face, însă, deoarece Consiliul Local Deva a primit de la PNL Hunedoara propunerea de validare a lui Deteşan în funcţia de consilier local, el fiind pe lista de aleşi locali liberali, următorul după Kovacs. Pentru că preşedintele CARP Deva a fost dat afară din partid, Deteşan a venit în CL Deva. Şi, de aici nemulţumirea lui Francisc Kovacs.
De ce s-a ajuns la această situaţie? Liderul PNL Deva, Mihai Irimie, a declarat în urmă cu câteva săptămâni că Francisc Kovacs a fost anunţat că va fi exclus din partid. „L-am anunţat de decizia Biroului Politic al PNL Deva, care a votat în unanimitate excluderea lui din partid. Hotărârea a fost validată apoi de forul judeţean de conducere. Mai mult, l-am invitat în repetate rânduri pe domnul Kovacs la discuţii, dar nu a venit. El a fost dat afară din partid deoarece a făcut campanie electorală pentru un alt partid şi nu s-a implicat în campania noastră”, ne-a declarat primarul comunei Şoimuş, Mihai Irimie, care este şi preşedinte interimar la organizaţia PNL Deva.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

2 zile ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

2 zile ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

2 zile ago