Categories: Sport

Excluderi, ameninţări şi amenzi, în fotbalul mic

Ciprian Marinuţ

Unirea Şoimuş a fost exclusă din campionatul Ligii a V-a pentru două neprezentări la meciuri oficiale, iar Aurul Certej a pierdut un nou meci la masa verde în întrecerea Ligii a IV-a, din cauza folosirii unui jucător aflat în stare de suspendare. Mai mulţi jucători au fost suspendaţi sau amendaţi, cel mai drastic fiind sancţionat Marian Băieşu (Dacia Orăştie), care va sta şase etape pentru injurii la adresa arbitrului.

Un abandon şi-o neglijenţă

Ceea ce era incert la startul returului în privinţa echipei Unirea Şoimuş a devenit realitate după şedinţa din această săptămână a Comisiei de Disciplină a AJF Hunedoara. Gruparea care anunţase că abandonează, fără a prezenta însă o cerere oficială în acest sens, a fost exclusă din campionat, pentru două neprezentări la meciurile oficiale. În plus, s-a decis ca rezultatele jocurilor acestei echipe din turul campionatului să se menţină, iar jocurile conform programului oficial să se  omologheze cu rezultatul de 3-0 în favoarea fiecărei echipe adverse.
O „boală” mai veche decât sărăcia le face necazuri şi celor de la Aurul Certej. După ce a pierdut în tur la masa verde meciul câştigat pe teren cu Gloria Geoagiu, din cauza unor probleme organizatorice, gruparea din Certej păcătuieşte din nou şi aruncă pe „apa sâmbetei” şi munca din partida cu CS Vulcan, deoarece a folosit un jucător în stare de suspendare. Doinel Părău acumulase patru avertismente şi nu avea drept de joc în acest meci, însă oficialii nu aveau o evidenţă corectă şi l-au trimis în teren. Pe lângă pierderea punctelor, Aurul Certej  va avea de achitat şi o amendă de  300 lei.

Arbitri ameninţaţi

Cea mai drastică sancţiune dată de Comisia de Disciplină de la startul sezonului de primăvară a încasat-o Marian Băieşu (Dacia Orăştie) Acesta va sta pe tuşă şase etape, pentru injurii la adresa arbitrului, la partida cu şoimul Băiţa, şi va trebui să plătească 250 lei penalitate sportivă. Antrenorul Dragoş Moraru de la echipa de juniori Dacia Orăştie 2010 a fost sancţionat cu două  jocuri suspendare şi 75 lei amendă, pentru lipsă repetată de respect faţă de deciziile arbitrului. În consecinţă, clubul Dacia Orăştie s-a ales 400 lei penalitate, deoarece la sfârşitul jocului persoane identificate ulterior au lovit arbitri şi o persoană neautorizată a intrat în vestiarul arbitrilor, ameninţându-i pe fluieraşi.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

12 ore ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

13 ore ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

20 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

20 de ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

20 de ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

20 de ore ago