Evaziune fiscală de peste două milioane de lei

03 evazionisti fiscali cai (3)Sorina Popa

Doi bărbaţi din judeţul Mureş, administratori ai unei firme din Deva, au fost reţinuţi, ieri, de poliţiştii deveni, fiind acuzaţi de evaziune fiscală, prejudiciul estimat în acest caz fiind de peste două milioane de lei.

Potrivit reprezentanţilor poliţiei, cei doi au cumpărat, într-un an, cai de la persoane fizice, declarând însă, în fals, că au achiziţionat animalele de la mai multe firme. Astfel, sute de animale, printre care şi cai sălbatici din Pădurea Letea, au fost sacrificaţi, carnea fiind vândută în afara ţării. Cei doi bărbaţi au solicitat compensări de TVA pentru actele fictive. De acest caz, s-au ocupat ofiţerii Biroului de Investigarea Fraudelor Economico-Financiare de la Poliţia din Deva.
„În urma cercetărilor efectuate până acum, a reieşit că, P.D., de 55 de ani, din Reghin, judeţul Mureş, administrator al unei societăţi comerciale din judeţul Hunedoara şi P.P., de 22 de ani, cu domiciliul în aceeaşi localitate, au evidenţiat în documentele contabile, operaţiuni comerciale fictive, privind achiziţii de animale (cabaline) de la societăţi comerciale cu sediul pe raza judeţelor Tulcea şi Iaşi”, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara. Astfel, s-a produs un prejudiciu la bugetul de stat de 2.260.177 lei, din care 856.846 lei reprezintă impozit pe profit şi 1.403.331 lei T.V.A. Ieri, cei doi evazionişti fiscali au fost prezentaţi instanţei Tribunalului Hunedoara cu propunere de arestare preventivă, dar judecătorii au decis ca ei să fie cercetaţi în libertate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.