Categories: ComunitateFlash

Evaluarea Naţională s-a încheiat, urmează repartizarea în licee

Anda Iovănesc

Absolvenţii claselor a VIII-a au aflat ieri  rezultatele finale ale examenului de Evaluare Naţională.
În judeţul nostru, s-au înscris la Evaluarea Naţională 3.518 de elevi, dintre care 51 au fost absenţi, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, Marta Mate. Tot ea menţionează că, după afişarea primelor rezultate, peste 67 la sută dintre cei care au susţinut Evaluarea Naţională au obţinut medii peste 5. Cei care au fost nemulţumiţi de notele primite au avut posibilitatea să depună contestaţii. La noi în judeţ, au fost făcute 123 de contestaţii, dintre care 86 au fost respinse şi 37 admise. Dintre cele admise, la 33 de contestaţii s-au mărit notele, iar la patru dintre ele s-au scăzut. Cea mai mare diferenţă dintre nota dinaintea contestaţiilor şi nota finală a fost de 1,20 puncte la Limba română. Indiferent de media pe care o au în urma acestui examen, candidaţii se pot înscrie la liceu. Dar, cu cât nota lor este mai mică, cu atât scad şansele de a intra la un liceu bun.
Astăzi va fi făcută publică ierarhizarea computerizată în ordinea descrescătoare a mediilor obţinute de absolvenţii claselor a VIII-a. În perioada 5-9 iulie, se vor completa fişele de înscriere la liceu cu opţiunile fiecăruia. Pe 16 iulie, va avea loc prima repartiţie a elevilor, urmând ca în data de 17 iulie, să se afişeze listele cu cei repartizaţi şi listele cu locurile rămase libere la şcolile în care elevii au învăţat şi la liceele unde au fost repartizaţi. Apoi, în perioada 17 – 26 iulie, se vor depune dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.
Pentru locurile rămase libere se va relua în data de 17 iulie procesul de completare a fişelor de înscriere la liceu, iar în data de 25 iulie, va avea loc a doua repartiţie computerizată. Urmează ca în perioada 25-26 iulie,  să fie depuse dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.
Cei care nu au fost prezenţi la examenul de Evaluare Naţională din diverse motive mai au o şansă să se înscrie la liceu în perioada 5-6 septembrie, urmând ca în 9 septembrie să se afişeze rezultatele finale ale repartizării.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

15 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

15 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

15 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

15 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

15 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

15 ore ago