Categories: Sport

Etapă grea pentru hunedoreni

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva, singura echipă de ligă secundă din judeţ, va primi, vizita liderei Petrolul Ploieşti, într-un meci în care ambele formaţii au nevoie de puncte ca de aer. În Liga a III-a, FC Hunedoara va juca pe terenul trupei de pe locul trei, care i-a pus gând rău şi vrea să o detroneze de pe poziţia secundă.
 

Promovare, retrogradare şi orgoliu
Partida de pe Stadionul „Cetate” din Deva, programată mâine, de la ora 11.00, este una de totul sau nimic pentru ambele combatante. Mureşul nu-şi mai poate permite paşi greşiţi acasă, întrucât ar pica pe unicul loc retrogradabil. Petrolul este într-o situaţie şi mai „ingrată”, deoarece orice punct ratat din întâlnirile cu codaşele ar putea fi echivalent cu eşuarea în cursa pentru promovare. În aceste circumstanţe, meciul pare a fi deschis oricărui rezultat. Totuşi, judecat prin prisma ultimelor rezultate-Mureşul, două eşecuri consecutive, iar Petrolul, trei victorii la rând-prima şansă o au ploieştenii.
FC Hunedoara susţine şi ea un test dificil. Chiar dacă au pierdut cursa pentru promovare şi punctele nu mai sunt vitale, alb-albaştrii au de luptat măcar din orgoliul de a fi pe poziţia secundă în clasament. Va fi însă dificil pentru echipa antrenată de Ioan Petcu, întrucât echipa de pe locul trei, Autocatania Caransebeş, are ambiţia de a câştiga şi a urca pe locul doi. „FC Hunedoara e o echipă bună, dar vrem să facem rocada cu ea în clasament! Ne dorim un rezultat pozitiv. E un meci important şi moralul nostru e bun”, a declarat Nelu Ibric, antrenorul Autocataniei.

Derby la Petroşani
Etapa din Liga  a IV-a va sta sub semnul derby-ului dintre lidera Club Jiul Petroşani şi ocupanta locului trei, Universitatea Petroşani, programat pe terenul mare din Complexul Sportiv „Jiul” şi nu pe terenul doi, acolo unde se juca de obicei. Daniel Huza, antrenorul Jiului, spune că are mare încredere în elevii săi şi că nu se pune problema câştigătoarei. „O să-i batem net. Cred în valoarea jucătorilor mei”, a afirmat Huza. Club Jiul Petroşani este în tratative pentru aducerea unui jucător din Gambia, pe nume Yankuba Cessey, mijlocaş, 26 de ani. Venirea acestuia ar ridica la patru numărul jucătorilor străini din gruparea petroşăneană. „L-am văzut cum joacă şi mie îmi place. Sper să reuşim să-l legitimăm”, a mai afirmat Huza.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

6 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

6 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

6 ore ago