Categories: Sport

Eşec sever, dar bun la moral

Ciprian Marinuţ

Olimpic Simeria a pierdut cu 1-7 meciul din deplasare cu pretendenta la titlu, Design Braşov. Scorul e însă exagerat, întrucât olimpicii au jucat bine şi au condus cu 1-0, fapt ce le-a dat încredere în forţele proprii.

Egalaţi dintr-un penalty inventat
Trupa antrenată de Liviu Braşoveanu a arătat ca o echipă disciplinată şi bine organizată şi s-a mobilizat perfect în debutul partidei de la Braşov, în ciuda presiunii adversarilor. Jocul bun şi curajos al olimpicilor a fost răsplătit de golul reuşit de căpitanul Tomescu (min. 3) care a deschis scorul cu un şut frumos de la 10 metri. După gol, Olimpic s-a închis, preferând să distrugă acţiunile gazdelor. Strategia a mers perfect, până când arbitrii Gherman şi Gal au dictat un penalty şi fostul jucător al FC Deva, Alpar Csoma, a egalat, 1-1. „Penalty-ul a fost inventat, întrucât Moţ nici măcar nu l-a atins pe adversarul care a plonjat la noi în careu”, a spus antrenorul simerienilor, Liviu Braşoveanu. Ghinionul simerienilor s-a amplificat, iar Pânzaru a marcat pentru 2-1, cu un şut norocos de la semidistanţă, la care portarul Titi Bejinariu era mascat de un coechipier.

Au câştigat …încredere
Olimpic a dat o replică de bun nivel şi în trei sferturi din repriza secundă. Drept dovadă, scorul de 2-1 s-a menţinut până în minutul 33, când Design a făcut 3-1 prin reuşita lui Chaguinha (33). Conştienţi că nu mai au ce pierde, simerienii au riscat şi au jucat în sistem 5-0 cu Matei portar avansat. Design s-a apărat însă exact şi a lovit prin portarul Caramălau care a marcat cu un şut din poartă în poartă: 4-1. Pe final, Olimpic s-a prăbuşit, în principal din punct de vedere fizic, întrucât a avut doar două schimbări, iar gazdele au mai marcat trei goluri şi au dus scorul la 7-1. „Buta s-a accidentat în minutul cinci şi am rămas doar cu două schimbări. Efortul şi-a spus cuvântul şi pe final am picat. Important e însă că acest meci le-a schimbat jucătorilor modul de a gândi. Dacă până acum se temeau de meciurile cu echipele tari, acum au încredere în forţele proprii şi şi-au propus să realizeze o surpriză plăcută în meciul cu Concordia Chiajna din etapa viitoare”, a precizat antrenorul simerienilor, Liviu Braşoveanu.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru această…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Jaf la drumul mare are loc într-o localitate situată la poalele mun­ților din sudul jude­țului.…

20 de ore ago

Bulina albă

Camelia Bedea, primarul comunei Vălișoara Pentru că a lansat îndemnul ca cetățenii să ajute familiile…

20 de ore ago

Bulina neagră

Nicolae F., din municipiul Vulcan Pentru că se află în stare de arest preventiv, fiind…

20 de ore ago

O Pediatrie Nouă la Deva, în luna cadourilor

Adriana Năstase Administratorul public al județului, Costel Avram (foto), a afirmat recent la ședința de…

20 de ore ago

Beat, fără permis de conducere, s-a băgat cu mașina într-un stâlp

Un hunedorean s-a urcat băut la volanul mașinii, deși nu avea permis de conducere și,…

20 de ore ago