Categories: Sport

Eşec în derbi, şanse reduse la titlu

Ciprian Marinuţ

Autobergamo Deva a fost lipsită de inspiraţie în momentele psihologice ale partidei cu contracandidata la titlu, Informatica Timişoara, şi a fost dezavantajată de arbitri, pierzând cu scorul de 0-1, meciul disputat marţi, în deplasare. Trupa antrenată de Florin Ignat a picat pe locul trei al clasamentului, poziţie de pe care va avea viaţă mai grea în play-off, întrucât va juca meciurile decisive în deplasare.

Repriză italiană
Ambele echipe au dat senzaţia că se tem una de cealaltă în prima repriză a derbiului campionatului, astfel că au abordat jocul cu tactici extrem de precaute. În aceste condiţii, meciul a semănat cu un duel italian super-tacticizat, iar ocaziile de gol au fost rare, putându-se număra pe degetele unei singure mâini. Informatica şi-a trecut în cont două ocazii prin Ilaş, iar Autobergamo a fost o singură dată periculoasă prin Obadă. Pe finalul reprizei a ieşit la rampă internaţionalul Florin Matei, care putea deschide scorul pentru bănăţeni, însă şutul său a lovit transversala.

„Hoţie” românească, inspiraţie braziliană
Dornică de revanşă după înfrângerea din tur, Informatica a mizat mai mult pe ofensivă, după pauză, iar Autobergamo a preferat să se apere exact şi să încerce ieşiri periculoase pe contraatac. Pe fondul acestui joc tensionat şi pe contre, „veteranul” gazdelor Gabi Dobre a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe în minutul 32, iar gruparea din Deva a avut două minute de superioritate numerică. Din păcate, Autobergamo a fost lipsită de inspiraţie în aceste momente psihologice ale partidei şi a irosit toate ocaziile pe care şi le-a creat. E drept, că în acest interval de timp, arbitrul Gabriel Gherman (Bucureşti) le-a refuzat devenilor un penalti clar la un henţ în careu făcut de Rakic, iar dezavantajul a influenţat decisiv soarta meciului. „Gherman arbitrează ca la Liga a V-a. El nu fluieră ce se întâmplă pe teren, ci în funcţie de conjunctură. Şi cum Informatica primise cartonaş roşu de la celălalt arbitru, nu a mai acordat şi penalti ca să nu fie scandal, deşi henţul a fost clar”, a apus un specialist în arbitraj prezent la meci.
După cele două minute de coşmar, Informatica şi-a încordat muşchii şi a marcat golul victoriei, în minutul 35. Noua-achiziţie Savio Valladares a pus în scenă inspiraţia braziliană şi l-a învins pe Molina cu un şut de la nouă metri, deviat nefericit de Manya.

Mai cred în şansa lor
Antrenorul jucător al devenilor, Florin Ignat, a acceptat înfrângerea, însă crede în continuare în şansele echipei sale de a deveni campioană. „Ştiam ca va fi un meci foarte greu, deoarece Timişoara a făcut achiziţii, iar noi am rămas cu acelaşi lot. Ne-au surprins cu cei doi brazilieni pe care nu îi văzusem până acum, fiind primul lor meci în campionat. Mergem înainte, pentru că deocamdată nu e nimic pierdut. Titlul se va juca în play-off” a afirmat Florin Ignat. În urma acestui rezultat, Informatica Timişoara a urcat pe primul loc şi e favorită la câştigarea titlului, pentru că în play-off va juca, dacă va fi nevoie, meciurile decisive, pe teren propriu. În ultimele două etape, Autobergamo va juca, pe teren propriu, cu United Galaţi şi în deplasare cu Clujana Cluj, având şanse minime să urce mai sus de locul trei, pe care a picat în urma eşecului din Banat.

Informatica Timişoara –  Autobergamo Deva 1-0 (0-0)
A marcat: Savio Valladares (35)
Informatica: Iancu (cpt) – Janjic, Dobre, Milojevic, Rakic – Lupu, F. Matei, Ilaş, Savio Valladares, Felipe Pinto, Novoselac. Antrenor: Robert Lupu.
Autobergamo: Molina – Pînzaru, Ignat, C. Matei, Tacot –  Obadă, Manya, Cataramă. Antrenor: Florin Ignat.
Cartonaş roşu: Dobre (32)
Arbitrii: Bogdan Sorescu (Piteşti) – Gabriel Gherman (Bucureşti)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Mai dobitocule de ziarist, poate nu stiai ca se joaca si play-off, cum poti sa sccrii ca nu mai sunt sanse la titlu? Toate echipele din play off au sanse la titlu. Stau si citesc si ma crucesc .....dar nu ma mai mir de tine,oare sefii tai nu vad ca esti paralel cu sportul?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

16 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

16 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

16 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

16 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

16 ore ago