Actualitate

Escroc reţinut de poliţişti, după ce a înşelat peste 60 de persoane

Maximilian Gânju

Individul a reuşit să înşele zeci de persoane folosindu-se de acte false. Anchetatorii au descins în mai multe locaţii din judeţele Hunedoara şi Timiş. Suspectul a fost reţinut şi este cercetat pentru fals, înşelăciune şi falsificare de instrumente oficiale.

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din Timiş au efectuat patru percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timiş şi Hunedoara, la sediul unor societăţi comerciale şi domiciliul unei persoane bănuită de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, falsificare de instrumente oficiale, folosirea instrumentelor false şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Anchetatorii cercetează un bărbat, de 46 de ani, că în perioada mai – septembrie 2018, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale, a indus în eroare mai multe persoane cu privire la facilitarea obţinerii de fonduri europene. Acesta le întocmea contracte fictive de finanţare, semnând în fals în numele reprezentanţilor instituţiilor publice respective. Totodată, pentru realizarea acestor contracte, cel în cauză şi-a procurat ştampile false, imitând pe cele folosite de instituţiile competente, şi a întocmit în fals acte notariale, pe care le autentifica în fals cu ajutorul unui dispozitiv de marcare notarial, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 140.000 de lei.
”În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe medii de stocare, ştampile, documente financiar-contabile, precum şi alte acte necesare documentării activităţii infracţionale a celui în cauză. Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuitului, precum şi pentru recuperarea în totalitate a prejudiciului”, se precizează într-un comunicat al IPJ Timiş.
Suspectul a înşelat mai multe persoane din Lugoj, dar şi din localităţile învecinate. Poza într-un om de afaceri şi a reuşit să păcălească circa 60 de persoane. Acestea ar fi plătit sume cuprinse între 10.00 şi 30.000 de lei.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

11 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

11 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

11 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

11 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

13 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

13 ore ago