Categories: EvenimentFlash

Enoriaşi evacuaţi, din cauza unui colet suspect

Nicoleta Popa

Aproximativ 40 de enoriaşi, care se aflau ieri dimineaţă la slujba oficiată la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului“ din Deva, din Parcul Opera, au fost evacuaţi, după ce o persoană a sunat la 112 şi a semnalat prezenţa unui colet suspect. Sub racla Sfintei Fecioare Maria, se afla o sacoşă neagră, care, potrivit enoriaşilor, era acolo încă de duminică.
„Când vroiam să schimb florile de la Racla Maicii Domnului, am văzut o sacoşă neagră. Am deschis-o şi am observat că înăuntru era un pachet mare, învelit în hârtie albă. M-am speriat şi i-am anunţat şi pe ceilalţi enoriaşi, iar consilierul epitrop al bisericii a sunat la 112”, a declarat Ana Pope.

Detonat în poligon
La faţa locului s-au deplasat reprezentanţii Poliţiei municipiului Deva, ai Serviciului Criminalistic şi ai Grupei Pirotehnice a IPJ Hunedoara, ai ISU Hunedoara, SMURD, Ambulanţa Deva, precum şi Brigada Antitero a S.R.I.
„În urma examinării coletului cu aparatul cu raze X, s-a stabilit că acesta nu prezintă risc pirotehnic, întrucât în interior nu sunt metale sau dispozitive explozive improvizate. Pachetul a fost ridicat şi detonat într-un poligon de lângă Deva, stabilindu-se că a conţinut mai multe cărţi”, a declarat subinspectorul Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Consilierul epitrop al bisericii a afirmat că în Ajunul Crăciunului au mai găsit o plasă, în care se afla o geantă goală. În Ajunul Anului Nou, un alt colet suspect amplasat în Deva pe Aleea Armatei i-a pus în alertă pe poliţişti. În urma verificărilor, s-a constatat că în acesta se aflau doi căţeluşi, care au fost abandonaţi de stăpânii lor.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

20 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

20 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

20 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

20 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

20 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

20 de ore ago