Categories: ActualitateFlash

Edilii hunedoreni, obligaţi să stârpească ambrozia

Carmen Cosman

Autorităţile locale sunt obligate să ia măsuri pentru stârpirea ambroziei, o plantă care creşte nestingherită pe marginea drumurilor şi cu care nimeni nu şi-a bătut până acum capul.
Produce afecţiuni grave
Potrivit unui ordin al prefectului de Hunedoara, Attila Dezsi, toate autorităţile locale din judeţ au obligaţia să ia măsuri pentru stârpirea ambroziei, care mai este cunoscută şi sub denumirea de „nectarul zeilor”. De fapt, la nivel naţional, se duce o aprigă campanie pentru distrugerea acestei plante, despre care s-a descoperit că ar produce grave alergii. „Autorităţile ar trebui să ştie că populaţia are dreptul la sănătate, iar ambrozia creează o afecţiune destul de gravă, mai ales la copii şi la bătrâni. Este obligatoriu să se distrugă această plantă, fiindcă poate afecta grav sănătatea”, a declarat prefectul de Hunedoara. Attila Dezsi a precizat că există un studiu al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, care relevă efectele negative ale ambroziei asupra populaţiei şi, din acest motiv, s-a luat măsura eliminării ei.
Uni da, alţii ba
Campania împotriva ambroziei a ieşit, practic, la iveală, la ultima şedinţă de Consiliu Local de la Vulcan. Pe ordinea de zi, figura un proiect referitor la adoptarea de măsuri în acest sens. „Este vorba despre aprobarea privind distrugerea acestei plante, pentru că este nevoie de un acord în acest sens. Nu vom cheltui mulţi bani, fiindcă vom lucra cu oamenii noştri, de la ajutorul social”, a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile. Nu toţi edilii ştiu, însă, despre efectele nocive ale plantei. De exemplu, viceprimarul municipiului Petroşani, Claudiu Cornea, a declarat că nu ştie nimic despre această campanie şi nici nu crede că pe teritoriul oraşului creşte planta respectivă.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele din sudul județului nostru cum că un individ uns cu toate alifiile,…

5 ore ago

Bulina albă

Geanina Marin Diu, profesor la Grădinița PP3 din Petroșani Pentru organizarea unui spectacol caritabil în…

5 ore ago

Bulina neagră

Marius Ș., din municipiul Lupeni Pentru că a fost condamnat la închisoare după ce a…

5 ore ago

Dragoste cu năbădăi între doi foști soți din Vulcan

Ea a invocat faptul că este o victimă a partenerului, că este abuzată fizic și…

5 ore ago

Amintirea unui cântec frânt…

Biblioteca Județeană „Ovid Densu­sianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a organizat un…

5 ore ago

Bătrân bătut pentru 100 de lei

Pensionarul din Lupeni a fost o țintă ușoară pentru tâlhar și n-a putut opune rezistență,…

5 ore ago