Eckstein Kovacs: E nevoie de un suflu nou în UDMR

Sorina Popa

După Kelemen Hunor, alt lider al UDMR, Eckstein Kovacs (foto), s-a aflat, ieri, în judeţul nostru, pentru a-şi susţine programul pentru alegerile la preşedinţia Uniunii.

Program pe patru direcţii
„De ce candidez? M-am consultat cu oameni din UDMR, iar mesajul a fost că trebuie să-mi încerc norocul. Este nevoie de o schimbare la vârful Uniunii, e nevoie de un suflu nou. Vreau să ajung preşedintele UDMR, pentru a facilita accesul în Parlament în 2012. Ştiu că nu sunt candidatul agreat de actuala conducere a Uniunii, însă am un program, structurat pe patru direcţii”, a declarat, ieri, la Deva, într-o conferinţă de presă, Eckstein Kovacs.
Consilierul prezidenţial Eckstein Kovacs a mai afirmat că UDMR va încheia şi pe viitor un protocol de colaborare cu PDL, fără a închide alte uşi.
„Scopul nostru principal este de a ajunge în Parlament, în condiţiile în care se înfiinţează alte formaţiuni politice ale maghiarilor din România. Dacă voi ajunge să conduc Uniunea, voi analiza dacă să ieşim sau nu de la guvernare”, a adăugat liderul UDMR.
Cel de-al X-lea Congres al UDMR va avea loc în perioada 26-27 februarie 2011 şi se va desfăşura la Oradea. UDMR Hunedoara a anunţat că îl va susţine pe ministrul Kelemen Hunor pentru şefia Uniunii.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Felicitari UDMR-ului si PD-L-ului (europarlamentarilor)pentru sprijinul acordat mineritului Vaii Jiului cu prelungirea subventiei pana in 2018,succes in tot ce isi doresc,cand merita trebuie respectati asa este la noi la mineri.

Recent Posts

Scandal porno la Colegiul „Iancu de Hunedoara”

Scandal la Colegiul „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, unde un profesor de muzică, Mihai…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

2 zile ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

2 zile ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

2 zile ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

2 zile ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

2 zile ago