Categories: Sport

Echipa României de tenis de masă, eliminată de formația din Hong Kong

România a pierdut meciul din sferturi împotriva Hong Kongului în ciuda unui început bun, când echipa de dublu feminin, com­pusă din Eliza Samara și Daniela Dodean, a câștigat primul meci, cu scorul de 3-2.

Reacție nervoasă
„Poate că ne-am bucurat prea repede după meciul de dublu. Din păcate la meciul meu a fost vorba de 2 mingi la final. Este frustrant, puteam să câștigăm. Dacă făceam eu 2-1 meciul se relansa. Așa a intrat la 2-1 pentru ele locul 1 al lor. Urmează un nou ciclu, să vedem ce va fi. Am avut o reacție nervoasă La o minge foarte impor­tantă, adversara a atins mingea cu tricoul, nimeni de pe bancă nu a văzut, a fost într-un moment cheie”, a spus Eliza Samara.
După aceea, au urmat meciurile de simplu, unde România nu a avut nici o șansă. Bernadette Szocs a fost învinsă fără drept de apel de Kem Hoi Doo, scor 0-3 (5-11, 5-11, 6-11), după doar 23 de minute de joc, Eliza Samara a pierdut de Ching Ho Lee, scor 0-3 (9-11, 8-11, 10-12).
Daniela Dodean a pierdut și al 4-lea meci, 0-3 cu Kem Hoi Doo. Primele două seturi au fost câștigate cu ușurință de asiatică, 11-3 și 11-2, dar actul 3 a fost intens disputat. Daniela a ratat 4 mingi de set înainte de a fi învinsă, 12-14.

„Nu au ascultat ce le-am zis”
La finalul partidei, antrenorul naționalei noas­tre a vorbit despre cele 4 meciuri dis­pu­tate, acesta criticând modul cum jucă­toa­rele noastre au ales tactica în anumite mo­mente.
„Am plecat cu ideea că se poate, nu vreau să supăr fetele dar nu au ascultat tactic să joace mai mult spre forehand-ul mesei. S-au încăpățânat să joace mai mult spre rever, iar robotul chinezesc a funcționat, depășindu-ne atât la forță cât și viteză. Nu mai avem ce să facem, poate studiind greșelile vom reuși să le îndreptăm.
Suntem din păcate foarte puțini care putem să concurăm cu aceste sportive din China. În viitor dacă vrem să facem ceva, trebuie să muncim mult mai mult. China este o pepinieră care poate să lanseze jucători către toate țările din lume. Noi, spre mândria noastră reușim să facem față cu jucătoare crescute și formate la noi.
Ca să le bați trebuie mult mai mult. Am avut obiectiv o medalie, dar problema e de constanță, de tărie de a putea ține de la un cap la altul meciul. Din punct de vedere tehnic nu sunt cu mult peste noi, problema a fost de abordare. În momentul când vezi că nu merge ceva trebuie imediat schimbat”, a spus antrenorul Viorel Filimon.

Bernadette Szocs s-a arătat și ea dezamăgită
Sunt foarte dezamăgită, pentru că pu­team să o bat pe fata împotriva căruia am jucat. Erau șanse 50-50, de multe ori am câștigat eu, de multe ori a câștigat ea. Mereu sunt meciuri lungi între noi. De data asta a fost foarte pregătită, nu a greșit, a scos multe mingi imposibile și chiar nu pot să zic că am jucat rău. Din păcate, de data asta a fost peste mine. Data viitoare sper să o bat. Am niște dureri la genunchi despre care nu vreau să vorbesc, mă prefac că nu există. Deja sunt obișnuită cu dureri, prefer să nu vorbesc despre asta pentru că sunt o per­soană care a trecut prin multe accidentări, peste foarte multe obstacole și am reușit să aduc niște rezultate importante cu acciden­tări și nu vreau să zic că asta m-a oprit pentru că aș minți”, a spus Szocs.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

57 de minute ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

o oră ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

o oră ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

o oră ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

o oră ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

o oră ago