Categories: Sport

Echipã nouã în „laboratorul performanţelor”

Ciprian Marinuţ

Cele 14 gimnaste din noul Lot naţional de junioare al României s-au reunit, ieri, în premieră la Deva, sub comanda noii antrenoare coordonatoare Liliana Cosma. Sportivele cu vârste între 12 şi 15 ani se vor antrena în centrul de pregătire de la CNS CSS „Cetate”, cu obiectivul de a promova în Lotul Olimpic de senioare şi de a deveni viitoarele mari campioane ale gimnasticii româneşti.

„Schelet” din Deva şi Constanţa

În componenţa noului Lot de naţional de junioare se află şase gimnaste de la CSS 1 Constanţa, cinci sportive de la CNS CSS „Cetate” Deva şi câte una de la CSS Dinamo Bucureşti, CSS Focşani şi CSM Oneşti – SCM Bacău. Miriam Aribăşoiu şi Adela Florea, de la CNS CSS „Cetate”, precum şi Diana Damian, de la CSS Focşani, au făcut parte şi din vechiul lot naţional. Cele trei au absentat la Campionatele Naţionale şcolare, desfăşurate în weekend la Buzău, din motive medicale, însă experienţa şi valoarea lor le-au recomandat ca şi componente în noua „echipă a viitorului”. Celelalte gimnaste s-au remarcat la prima competiţie importantă juvenilă a anului 2013, iar ieri au sosit la Deva. Milea Mălina şi Ioana Coman de la CSS 1 Constanţa s-a clasat pe primele două locuri la individual compus la categoria junioarelor I (15 ani). Dora Vulcan, de la CSS Dinamo, Raluca Brutaru şi Laura Tofan, ambele de la CSS 1 Constanţa, au ocupat podiumul la individual compus la nivel de junioare II (14 ani). Iulia Milea şi Maria Holbura, clasate pe locurile şase şi şapte la junioare II, precum şi Olivia Cîmpian, Ioana Crişan şi Carmen Ghiciuc – cele trei campioane de la CNS CSS Cetate Deva la categoria junioare III –  vor fi mezinele echipei. „Componenţa Lotului se poate schimba oricând, întrucât selecţia este permanentă. Cine va progresa va continua să lucreze la Lotul de Junioare sau va promova la Lotul Olimpic, iar cine va rămâne în urmă riscă să fie înlocuită. La o primă evaluare, toate cele 14 gimnaste au calităţi şi talent, însă este nevoie de îmbunătăţirea tuturor parametrilor”, a spus Liliana Cosma, antrenoarea coordonatoare a echipei.

Trei tineri şi un veteran
De pregătirea noului Lot de junioare se va ocupa un colectiv de antrenori sută la sută deveni, format din trei tineri şi un antrenor cu mare experienţă. Antrenor coordonator va fi Liliana Cosma, care a mai lucrat la Lotul Olimpic al României şi la Lotul Italiei. Alături de ea, pregătirea gimnastelor va fi asigurată de Florin Cotuţiu, fost şi el la Lotul Olimpic, Ramona Micu şi „veteranul” Gheorghe Orban, fostul antrenor coordonator al Lotului de Junioare. „Suntem un colectiv de antrenori tineri, dar care avem deja experienţă la cel mai înalt nivel de performanţă. Vom încerca să eliminăm lipsurile din bagajul tehnic al gimnastele mai mari ca ani şi că adăugăm noi elemente care să sporească gradul de dificultate al execuţiilor sportivelor mai mici. Obiectivul nostru este să promovăm cât mai multe sportive la Lotul Olimpic, iar acestea să facă faţă rigorilor gimnasticii de mare performanţă şi chiar să devină mari campioane. Idealul nostru este inventarea unor gimnaste care să reprezinte România la Jocurile Olimpice Rio 2016”, a spus Liliana Cosma.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

19 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

19 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

19 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

19 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

19 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

20 de ore ago