Categories: Sport

Dublu argint hunedorean la Olimpiada Tineretului

Hunedorenii Maria Balea (foto) şi Andrei Groza au contribuit cu două medalii de argint la bilanţul de opt medalii (patru de aur şi patru de argint), realizat de gimnastica românească la Festivalul Olimpic al Tineretului European, care s-a desfăşurat la Trabzon, în Turcia.

Hunedoreni, prin club şi sânge

Maria Balea este hunedoreană prin „adopţie”, fiind legitimată la „Cetate” Deva, unde a învăţat gimnastica, şi componentă a lotului olimpic de senioare. Balea a făcut parte din lotul României, care a reuşit să câştige medalia de argint în concursul pe echipe. Sportiva de la Cetate Deva putea să mai ia şi aurul la sol, însă a avut o evoluţie cu greşeli şi s-a clasat doar pe locul opt. Andrei Groza este hunedorean prin sânge, întrucât e originar din Călan şi e legitimat la CSM Reşiţa. Groza a luat o medalie de argint la paralele şi s-a clasat de două ori pe locul patru, o dată cu echipa şi o dată în finala de la paralele.

Iordache, „regina” competiţiei

Vedeta incontestabilă a întrecerilor de gimnastică de la FOTE 2011 a fost dinamovista Larisa Iordache, sportivă care şi-a cizelat prestaţiile în cadrul Lotului de Junioare al României, de la Deva. Iordache a cucerit medalia de argint cu echipa tricoloră, după care şi-a trecut în cont cinci medalii în probele individuale. Dinamovista a câştigat aurul la individual compus şi în finalele de la sol şi bârnă (cu cele mai mari note din concurs) şi medalii de argint la sărituri şi paralele. La masculin, liderul echipei României a fost Daniel Rădeanu, care a obţinut medalia de aur la sol şi argintul la individual compus.
Prin aceste opt medalii cucerite, gimnastica şi-a adus o importantă contribuţie la „zestrea” generală de medalii a României (şase de aur, opt de argint şi una de bronz), care s-a situat pe locul cinci în clasamentul pe medalii, din 35 de ţări care au avut sportivi pe podium. (C. Marinuţ)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A scăpat de la ăia să­raci cu duhul și s-a gândit că i-ar sta bine…

13 ore ago

Bulina albă

Adrian Ahrițculesei, alpinist din Petroșani Pentru că a reușit să atingă cel mai înalt vârf…

13 ore ago

Bulina neagră

Adrian B., din localitatea Uricani Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unui…

13 ore ago

S-a sinucis după o doză din drogul „Zombie”

Un tânăr din municipiul Lupeni s-a înecat în Râul Jiul de Vest, după ce ar…

13 ore ago