Categories: Sport

Două eliminări, o speranţă mică şi o calificare de circumstanţă

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva şi CFR Simeria vor pierde la masa verde, pentru că nu se vor prezenta la meciurile programate azi în turul doi al Cupei României, la fotbal, ediţia 2012-2013. FC Hunedoara îşi va încerca norocul în faţa celor de la Şoimii Pâncota, cu o echipă de juniori şi are şanse minime, iar Jiul se va califica prin simplul act de prezenţă, deoarece ar fi trebuit să joace cu Mureşul Deva. Meciurile din această etapă sunt programate azi, 1 august, într-o singură manşă, de la ora 17.30.

Abandonuri, din cauza sărăciei
Retrogradată din Liga secundă după un retur ruşinos, Mureşul Deva este înglodată în datorii şi a pierdut sprijinul autorităţilor, astfel că a dispărut de pe harta fotbalului. Cum însă la FRF, realitatea are nevoie de confirmări oficiale, care în astfel de cazuri se fac cu dificultate, echipa deveană a fost programată în turul secund al Cupei României şi ar fi trebuit să joace la Petroşani cu Jiul. Din păcate, ceea ce ar fi trebuit să fie o reeditare a unuia dintre derbiurile judeţene de tradiţie va fi un eveniment în „gamă tristă“, deoarece devenii nu se vor prezenta la meci. În aceste condiţii, Jiul Petroşani, echipă care se confruntă şi ea cu mari dificultăţi financiare şi este probabil că se va retrage în Liga a IV-a, se va califica mai departe, prin simpla prezenţă în teren. Dacă se va prezenta…..
La rândul său, CFR Simeria, echipă părăsită de finanţatoarea Alina State, de antrenori şi jucători, ar fi trebuit să joace în deplasare cu Arena Alba Iulia, formaţie nou-promovată în Liga a IV-a Alba şi câştigătoare a Cupei României la nivel judeţean în Alba. Gruparea feroviară a anunţat însă Federaţia şi clubul advers că nu se va prezenta la meci, deoarece a abandonat campionatul Ligii a III-a şi va juca numai în Liga a IV-a Hunedoara. „Am informat FRF printr-o adresă oficială că nu ne vom prezenta la acest meci, deoarece am renunţat la competiţia Ligii a III-a, organizată de Federaţie, şi ne-am înscris în Liga IV-a, după ce ne-am afiliat la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara. Decizia noastră a fost comunicată telefonic şi clubului din Alba Iulia. În Liga a IV-a ne-am înscris cu o echipă de seniori, o grupă de juniori mari şi patru grupe de copii şi juniori mici“, a spus Vasile Hriţac, preşedintele secţiei de fotbal a clubului CFR Simeria.

Cu juniorii la oficial, cu seniorii la amical
FC Hunedoara, singura dintre cele patru echipe din judeţ programate în această etapă, va aborda competiţia într-o manieră specială. La meciul oficial din Cupa României, programat în deplasare, în faţa celor de la Şoimii Pâncota, campioana Ligii a IV-a Arad, proaspăt promovată în eşalonul trei, se va prezenta o echipă de juniori. „Jucătorii veniţi de la CFR Simeria nu au fost legitimaţi încă la FC Hunedoara, aşa că nu avem suficienţi fotbalişti pentru acest joc, iar la meciul din Cupa României, se va prezenta o echipă de juniori“, a spus antrenorul Marius Opric. „Este o grupare bună, cu fotbalişti născuţi între 1994 şi 1996, de la care trei jucători au promovat deja la echipa mare. Va fi greu să ne calificăm, dar ne vom apăra şansele cu toată puterea. Este o ocazie perfectă pentru tinerii mei jucători să demonstreze că au calităţi şi că pot fi promovaţi la prima echipă a clubului“, a spus Nelu Mitrică, antrenorul juniorilor republicani de la FC Hunedoara.
Tot azi, dar de la ora 18.00, în cantonamentul de la Moneasa, echipa de seniori a FC Hunedoara va susţine al şaptelea amical al verii în compania formaţiei ACS Poli Timişoara. „Cu excepţia terenului de joc, care e cam tare, condiţiile din cantonament sunt excelente. Băieţii muncesc serios la ambele antrenamente ale zilei, iar atmosfera e foarte bună. Ne dorim un rezultat pozitiv şi în amicalul de azi cu echipa timişoreană“, a spus Marius Opric.
În turul secund al Cupei României, vor intra cele 42 de câştigătoare din turul precedent, restul echipelor ce au participat în sezonul trecut în Liga a III-a, mai puţin cele şase formaţii promovate, şi cele şase retrogradate din Liga a II-a.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

10 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

10 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

10 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

10 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

10 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

10 ore ago