Categories: ActualitateFlash

Două divorţuri la o nuntă

Nicoleta Popa

Criza economică îşi pune amprenta şi asupra cuplurilor din municipiul reşedinţă al judeţului. În prima lună a acestui an, în Deva s-au înregistrat mai multe divorţuri decât cununii.
Astfel, numai în zilele trecute din luna ianuarie a acestui an, pe rolul Judecătoriei Deva au intrat deja 32 de dosare de divorţ. De altfel, anul trecut, judecătorii deveni au avut de soluţionat 441 de divorţuri. În comparaţie cu numărului celor care au decis să divorţeze, cei care au ales să îşi pună pirostriile sunt sub 50 la sută. Astfel că, doar 16 perechi de tineri s-au cununat în această primă lună din an.
Nepotrivire de caracter, lipsa banilor…
Cele mai multe dintre divorţuri au fost înaintate de soţiile nemulţumite de cum decurge căsnicia lor. Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Deva, judecătorul Cornelia Filimon, există mai multe cauze care duc la divorţ. Principala motivaţie a celor care doresc să se despartă legal este că nu se mai înţeleg, sau, pur şi simplu, şi-au dat seama că între ei există nepotrivire de caracter. În ultima perioadă, tot mai multe persoane divorţează şi din cauza banilor. Un exemplu în acest sens este cazul unei femei care, nemulţumită că soţul său nu are serviciu şi nu contribuie financiar la întreţinerea familiei, a decis să se despartă de acesta. Şi munca în străinătate creează mari probleme cuplurilor. De multe ori, cei care pleacă în străinătate cu gândul de a asigura o viaţă mai bună familiior, îşi găsesc alţi parteneri pe acolo şi refuză să se mai întoarcă. Acest aspect este, însă, valabil şi pentru cei rămaşi acasă.
Un proces de divorţ poate dura între două şi şase luni. „Dacă este un divorţ prin acord comun şi sunt îndeplinite cerinţele, de la depunerea cererii se dă un termen de două luni, când se dă şi soluţia. Divorţurile în care un partener se opune desfacerii căsătoriei pot dura şi şase luni. Dar, din cauză că Judecătoria Deva are deficit de judecători, se întâmplă ca unele divorţuri să dureze un timp mai îndelungat, precizează judecătorul Cornelia Filimon.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Cârcotașii se dis­trează tare și poves­tesc prin zonă că un edil s-a supărat pe un…

2 zile ago

Bulina albă

Angelica Georgeta Tomuța, directorul executiv al AJOFM Hunedoara Pentru că a pus în practică proiecte…

2 zile ago

Bulina neagră

Cosmin G., din municipiul Deva Pentru că a fost prins de polițiști conducând fără permis…

2 zile ago

COMUNICAT DE PRESĂ. SALARIUL MINIM BRUT SE MAJOREAZĂ DIN IANUARIE 2023

Creșterea salariului minim brut, la 3.000 de lei, de la 1 ianuarie 2023, este un…

2 zile ago

O nouă specie de dinozaur a fost descoperită în Geoparcul Internaţional UNESCO Ţara Haţegului

O nouă specie de dinozaur, denumită Transylvanosaurus platycephalus - Reptila cu cap turtit din Transilvania,…

2 zile ago

Edilul șef Florin Oancea: Zonă de agrement, investitori și turism la Deva

Adriana Năstase Reporter - Un proiect ambiţios al Primăriei municipiului Deva, anunțat în urmă cu…

2 zile ago