Categories: Actualitate

Dosarul patronului Băilor Daco-Romane se judecă la apel

Natalia Bumbac

Ieri, la Curtea de Apel Alba Iulia a avut primul termen de judecată la apelul faţă de sentinţa dată de Tribunalul Hunedoara, într-un dosar în care şase oameni de afaceri din judeţ sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, cu scopul de a săvârşi infracţiuni economice. Este vorba de Dorel-Ioan Depcea (foto), patronul Băilor Daco-Romane, Angela-Claudia Depcea, soţia  acestuia, Adrian-Ioan Binţinţan, Dănuţ Ionescu, Cătălin Davidescu şi Marius Andraş, trimişi în judecată în 2013. Sentinţa dată de prima instanţă a fost atacată cu apel de inculpaţi, dar şi de procurori. Următorul termen de judecare a apelului a fost stabilit pentru 17 iunie.
Patru condamnaţi, doi iertaţi
În sentinţa dată de Tribunalul Hunedoara, Dorel Depcea a fost condamnat la şapte ani şi patru luni de închisoare, iar soţia acestuia, Angela Depcea şi Marius Andraş au fost condamnaţi fiecare la câte cinci ani de închisoare cu executare. Dănuţ Ionescu a primit o pedeapsă de şase ani de închisoare cu executare, iar Cătălin Davidescu a fost condamnat la un an şi opt luni de închisoare cu suspendare, cu o perioadă de încercare de trei ani. Pentru Adrian-Ioan Binţinţan, instanţa a stabilit o condamnare de doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de patru ani.
Reamintim că în 2007, poliţiştii şi procurorii de la Crimă Organizată au efectuat 14 percheziţii la sediile mai multor societăţi comerciale din judeţ şi la domiciliile inculpaţilor. Ulterior au fost duse la Parchet pentru audieri 12 persoane, patru dintre ele fiind arestate preventiv. Anchetatorii au stabilit că în cursul anului 2002, membrii grupării au derulat o serie de tranzacţii ilegale prin firme din domeniul producţiei de alcool, creând un prejudiciu statului, prin sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor, de câteva zeci de miliarde de lei vechi.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

23 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

23 de ore ago