Categories: ActualitateFlash

Dorin Gligor este noul preşedinte al PDL Hunedoara

Sorina Popa

Cu 456 de voturi „pentru“, din 482 exprimate, Dorin Gligor a fost ales, ieri, preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PDL. Contracandidatul său la această funcţie, Dorin Curtean, s-a retras din cursă în timpul desfăşurării Consiliului de Coordonare al PDL Hunedoara.

Primarii PDL să implementeze proiectele europene

La alegerea noii echipe a partidului de guvernământ din judeţ, au fost prezenţi premierul Emil Boc, în calitate de preşedinte al PDL, ministrul de Interne, Traian Igaş, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, Mihai Stănişoară, preşedintele organizaţiei judeţene Mehedinţi, fostul ministru de Finanţe Gheorghe Pogea, fostul ministru al Muncii, Gheorghe Barbu.
Emil Boc a declarat cu această ocazie că „PDL Hunedoara va trebui să câştige preşedinţia Consiliului Judeţean Hunedoara, un obiectiv extrem de important pentru partid, în 2012. Este posibil acest lucru, dacă alegem oamenii potriviţi. Şi îi sprijin pe primarii PDL, pentru că ei sunt cheia câştigării alegerilor. Avem peste 11 miliarde de euro, fonduri europene, care trebuie folosite pentru comunităţi. Edilii PDL vor trebui să reuşească să implementeze proiectele pe care le-au câştigat, cu fonduri europene, după o competiţie corectă cu ceilalţi primari. Acum, s-a aliat partidul de pe locul întâi, PSD, cu cel de pe locul al doilea, PNL, ca să ne bată pe noi, care suntem pe locul al treilea. Cred că USL va avea o viaţă scurtă”.

Obiectivul principal: preşedinţia Consiliului Judeţean

Dorin Gligor a declarat, la prima conferinţă de presă susţinută ca preşedinte al PDL Hunedoara, că vor fi efectuate sondaje de opinie pentru desemnarea candidaţilor la viitoarele alegeri.
„Ţelul noii echipe a PDL Hunedoara este câştigarea, în judeţ, a alegerilor locale şi parlamentare din 2012. Asta înseamnă multă muncă. Nu este un obiectiv uşor, dar nu trebuie să ne speriem. Când trei partide, cu mesaje diferite, se coalizează împotriva noastră, înseamnă că PDL este un partid puternic. Recunosc că nu ne-am ridicat la nivelul aşteptărilor la prezidenţiale, dar ne-am ispăşit pedeapsa. Din cauza asta, am pierdut postul de prefect al judeţului. Pentru alegerile viitoare, mi-am propus ca obiectiv câştigarea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean”, a declarat Dorin Gligor.
Întrebat dacă s-a discutat cu Mihai Leu (n.r.-singurul din Opoziţie, care a dat curs invitaţiei de a participa la alegerile organizaţiei PDL Hunedoara), pentru a-l aduce în PDL, noul lider al democrat-liberalilor hunedoreni a afirmat că „aş fi bucuros dacă Mihai Leu s-ar înscrie în PDL”. Cât despre primarul Devei, Dorin Gligor a declarat că „nu ştiu de unde a început războiul din interiorul PNL, împotriva lui Mircia Muntean. Da, discutăm cu Mircia Muntean”, a adăugat noul şef al PDL Hunedoara.
Dorin Gligor va fi ajutat de o echipă. Astfel, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Petroşaniului şi deputatul Viorel Arion au fost aleşi prim-vicepreşedinţi ai PDL Hunedoara. Organizaţia mai are un secretar general, pe
primarul comunei Ilia, Marius Omotă, doi secretari generali adjuncţi, 12 vicepreşedinţi, 16 secretari executivi şi un trezorier.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago