Categories: Actualitate

Doi ani de închisoare pentru zeci de furturi

Un hoţ cu antecedente din Petroşani a reuşit să scape de puşcărie, deşi a furat fără încetare timp de aproape doi ani de zile. În cele din urmă a ajuns după gratii. Dar nu va sta prea mult după gratii pentru că şi-a recunoscut faptele şi a beneficiat de clemenţă.

Alin Mariean este recidivist şi a comis cel puţin 22 de furturi din societăţi comerciale în perioada ianuarie 2018-noiembrie 2019. Deşi a fost prins în mai multe rânduri, abia la finele anului trecut a fost arestat preventiv şi trimis în judecată. Individul a cerut să fie judecat cu acord de recunoaştere a faptelor şi a primit o pedeapsă de doi ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată. Soluţia Judecătoriei Petroşani nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel atât de infractor, cât şi de procurori.
Potrivit anchetatorilor, recidivistul prefera să fure în special din magazinele alimentare mari de pe raza Văii Jiului, cu precădere din Petroşani, dar a acţionat şi în locuinţele unor localnici. Individul a recunoscut şi prejudiciile cauzate magazinelor din care a furat şi s-a angajat să achite despăgubiri de câteva sute de lei. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

18 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

18 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

18 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

18 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

18 ore ago