Categories: Fara bascalie

Doctoriţa Ioana Covaci nu ştie că este subiect de editorial

Primesc un e-mail, de la o persoană despre care ştiu că mai comentează editorialele mele din Mesagerul hunedorean. Mă anunţă că a avut un eveniment trist în familie – i-a murit mama, de scurt timp. Cu toate astea, găseşte potrivit să mă roage să scriu câteva cuvinte, dacă se poate, şi nu cere prea mult, despre modul în care s-au purtat asistentele şi medicii de la secţia ATI de la Spitalul din Deva.
Am citit tot textul domniei-sale, cu atenţie. Nu a fost lung, aşa încât nu am avut timp să-mi las mintea să anticipeze în ce mod doreşte să scriu despre ce s-a întâmplat în secţia ATI. Astfel, am evitat din start clişeele negativiste, iar pe dumneavoastră, cititorii mei, vă asigur că imediat ce am primit e-mailul de care vă spuneam, am deschis Word-ul şi am scris acest editorial.
O fac cu plăcere. M-am întristat pentru necazul de a-şi fi pierdut mama, dar m-am bucurat pentru atitudine. Prefer să citez: „…mă întreb dacă ar fi nimerit să scrieţi câteva rânduri despre colectivul de acolo, cu atât mai mult, cu cât cunoaştem cu toţii şi starea gravă în care se află acest domeniu, şi practicile… mai puţin ortodoxe ale angajaţilor, în general. Spun în general, pentru că la ATI nu numai că asistentele, infirmierele şi doctorii s-au purtat cu omenie şi cu respect pentru durerea noastră, dar absolut NIMENI nu a vrut să accepte nici un fel de «atenţie», dacă mă-nţelegeţi ce vreau să spun… Ei, mie, personal, comportamentul acesta mi se pare demn de făcut public, cu atât mai mult, cu cât îl întâlnim rar!”
Asta este esenţa rugăminţii. Prin alte părţi, s-ar fi scris editoriale dacă cineva lua şpagă. La noi, se scriu editoriale (şi) pentru a semnala normalitatea. Iar mulţumirile nu continuă aici. Este nominalizată în mod expres doctoriţa Ioana Covaci. Citez din nou, pentru că-mi place cum sună originalul: „…ar fi de menţionat profesionalismul şi înalta ţinută morală a doctoriţei Ioana Covaci (nici nu ştiu sigur dacă numele domniei-sale se scrie aşa), o femeie parcă mult prea frumoasă şi prea tânără pentru aşa o meserie grea !…”
Ar mai fi ceva de adăugat? Nu prea. Acest gen de oameni ar trebui ţinuţi în ţară. Adică (aproape) orice ţară i-ar onora. Ceea ce pot să le spun este că au toată consideraţia noastră.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Va multumesc, domnule Gruian, pentru promptitudine si pentru modul cum ati inteles esenta, si anume dorinta mea sincera de a spune simplu, omeneste : "Multumesc, oameni buni!". Asta dovedeste din partea dumneavoastra, profesionalism, lucru tot mai rar intalnit in practica jurnalistica de la noi, din pacate !
    Cu deosebita stima...

  • Citesc destul de tirziu acest articol,dar totusi nu ma pot abtine de la un comentariu in acest sens.Apreciez sincer munca onesta si cinstita a celor care isi fac "meseria".
    Mi s-a intimplat si mie cu vreo doua saptamini in urma ,intr-o simbata sa apelez la serviciul de urgenta al spitalului din Deva.
    Daca in primele minute mi s-a parut ca am intrat pe un tarim
    dezorganizat si neprietenos,impresiile mi-au fost schimbate de modul in care am fost tratat.Si ca sa fie comentariul complet, medicul de serviciu se numea LAZAR ELENA, medic specialist, medicina de urgenta,impreuna cu personalul din subordine

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

5 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

5 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

5 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

5 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

5 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

5 ore ago