Categories: Sport

Doar două competiţii de gimnastică la Deva, în anul 2016

Ciprian Marinuţ

Numai două dintre concursurile interne cuprinse în calendarul competiţional (provizoriu) pentru anul 2016 dat publicităţii, ieri, de Federaţia Română de Gimnastică, se vor desfăşura la Deva. Cele mai multe competiţii naţionale de gimnastică vor avea loc la Buzău.

Un concurs de aerobic şi unul de artistică
Deva, una dintre cele mai importante „case” ale gimnasticii româneşti, va găzdui în anul 2016 un concurs de gimnastică aerobică şi unul de gimnastică artistică. Este vorba de „Cupa Cetăţii” la gimnastică aerobică, programată în perioada 27-29 mai şi de Campionatul Naţional Individual al Junioarelor care va avea loc în perioada 19-21 octombrie. Tot două competiţii vor avea loc la Sibiu şi Oneşti, dar cele mai multe întreceri vor avea loc la Buzău şi Bucureşti.

Calendar bogat în concursuri externe
Pe lângă competiţiile interne, cele mai multe şi importante întreceri rezervate gimnasticii sunt programate în străinătate. La gimnastica artistică, cele mai importante, în ordine cronologică, sunt: Concursul Preolimpic (Rio de Janeiro – 16 – 20 aprilie) – ultima şansă de a se obţine calificarea la ediţia 2016 a Jocurilor Olimpice, Campionatele Europene (Berna, 28 mai – 5 iunie) şi, desigur, Jocurile celei de a XXXI-a Olimpiade moderne (gimnastica în perioada 6 – 16 august). La aceste întreceri majore se adaugă o serie de competiţii (întâlniri bilaterale, etape de Cupa Mondială, alte concursuri) menite a permite atingerea de formă pentru obiectivele principale. La gimnastică aerobică, competiţia anului va fi Campionatele Mondiale din Coreea de Sud (Incheon, 13 – 19 iunie). Calendarul activităţii gimnasticii româneşti nu cuprinde doar sectorul competiţional, ci şi o serie de acţiuni naţionale şi internaţionale la nivel federal sau al cursurilor de perfecţionare pentru antrenori sau arbitri.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

4 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

4 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

4 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

4 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

4 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

4 ore ago