Categories: Comunitate

Directorul Parcului Industrial Hunedoara le face o invitaţie consilierilor municipali. „Să vină la faţa locului, să vadă adevărul”

Noul post electric de transformare şi lucrările la instalaţiile de energie efectuate în Parcul Industrial din Hunedoara au atras vociferări în şedinţele legislativului local hunedorean. Astfel, conducerea Parcului a întocmit o notificare-explicativă adresată cosilierilor locali care şi-au exprimat dorinţa în mod repetat, de a fi informaţi cu privire la  situaţia concretă a staţiilor electrice din cadrul Parcului.
„Consilierul local Victor Bucaleţ se tot leagă de staţiile electrice ale Parcului, deşi programul de investiţii a fost aprobat de Consiliul Local şi există listă de investiţii în spatele bugetului, aşa că nu ştiu dacă mai are rost să comentăm asta. Este a cincea lună consecutivă, în care domnul Bucaleţ ne tot ia la întrebări. Am cerut, printre altele, să se stabilească o comisie din partea Consiliului Local, care să se deplaseze la faţa locului, ca să facă toate constatările. I-am răspuns domnului Bucaleţ, în scris, prin adresa 80/19.05.2014, referitor la cele două staţii electrice. Am reuşit să înlocuim un transformator vechi, pentru că efectiv acesta cedase, iar staţia electrică nou-construită are un singur transformator”, afirmă Valeriu Bejinariu (foto), directorul general al SC Parc Industrial SRL din Hunedoara. Potrivit acestuia, noul post trafo era indispensabil, deoarece existau parcele care nu beneficiau de alimentare cu energie electrică. Prin urmare, nu puteau fi concesionate, deoarece nu se respectau condiţiile impuse în ceea ce priveşte asigurarea utilităţilor către investitori. Ba mai mult, în perioada 2004-2012, respectivele parcele au fost ocupate de diverşi agenţi economici, care, în cea mai mare parte, au renunţat la investiţiile propuse şi implicit, la contractele de concesiune, din cauza inexistenţei unei banale, dar necesare branşări la reţeaua de alimentare cu energie electrică. „Consilierul local PNL, Jane Magaon, a cerut să se demonstreze de ce primăria, la construirea Parcului (2002-2006), a pus transformatoare second-hand, şi nu noi. Păi exact în perioada când dumnealui era reprezentant în AGA, la Parcul Industrial, din partea Consiliului Local Hunedoara, s-a întâmplat asta, deci a semnat, aşa că ar trebui să-şi răspundă singur”, precizează directorul general al Parcului Industrial Hunedoara. (M. Şerban)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

20 de minute ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

17 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

17 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

17 ore ago