Directorii de şcoli, între funcţia didactică şi cea politică

Sorina Popa

Un nou scandal pare să afecteze învăţământul hunedorean, pornit de la obligativitatea directorilor de a alege între funcţia politică şi cea didactică, până pe 25 februarie. Mai mulţi directori din sistemul de învăţământ din judeţ, care au şi funcţii politice, trebuie să aleagă între postul de la şcoală şi cel din partid, potrivit Noii Legi a Educaţiei.

Majoritatea, fără „grade” politice
Potrivit inspectorului şcolar general din judeţ, Alexandru Lăutaru, 80 la sută din cei aproximativ 200 de directori şi directori adjuncţi din şcolile hunedorene şi-au depus deja declaraţiile că nu ocupă funcţii de conducere în partide politice. „Zilele acestea vor trebui să depună şi restul de 20 la sută dintre directori asemenea declaraţii. Cred că tocmai cei 20 la sută dintre ei deţin funcţii de conducere în formaţiuni politice, adică sunt preşedinţi sau vicepreşedinţi la organizaţii locale, şi acum, trebuie să se decidă ce vor face. Până în 25 februarie, situaţiile vor fi întocmite”, a precizat Alexandru Lăutaru.
Unii directori de şcoli au contestat această măsură la Curtea Constituţională, pe motiv că se încalcă dreptul de a fi ales. Directorii care nu vor renunţa la funcţia politică o vor pierde pe cea didactică.
Natalia Intotero (foto), vicepreşedinte al PSD Hunedoara, deţine şi funcţia de director al Colegiului Naţional „Avram Iancu”, din municipiul Brad. „Încă nu m-am decis ce voi face, dar până la termen, voi hotărî. Legea a intrat în vigoare pe 10 februarie şi am avut la dispoziţie 15 zile să decidem. Nu sunt numai eu în această situaţie”, a declarat Natalia Intotero.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Tarancuta, tarancuta, cu bujorii in obrajorii...de te mai prin , eu, odata...Lasand gluma la o parte, Natalia mama, tu esti buna de bacita, strungarita etc. Imbracata in halat albastru de hala si cu cizme de cauciuc in picioare estiimaginea vie a Romaniei proletare. N-ai ce cauta in politica. Esti un produs expirat al unui partid defectuos (sau DEFECAT???)

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele prin târg că un personaj din zonă, care vrea să can­dideze la…

5 ore ago

Bulina albă

Dan Stoian, directorul ADI Deșeuri Hunedoara Pentru că a inițiat o acțiune de învățare a…

5 ore ago

Bulina neagră

Gruia F., din municipiul Brad Pentru că a luat o sumă de bani dintr-un bancomat,…

5 ore ago

Viperele au ieşit mai devreme din hibernare, atenţionează salvamontiştii

Viperele au ieşit mai repede din hi­ber­nare în acest an, motiv pentru care pot fi…

5 ore ago

Banul, ochiul Dracului!

Un pensionar din zona Bradului era să-și păteze cazierul ori chiar și ajungă în pușcărie…

5 ore ago

Un sonar cu inteligenţă artificială, folosit în căutările persoanei dispărute în lacul de acumulare Sântămăria Orlea

Un detector care utilizează inte­li­genţa artificială a fost folosit, ieri, în operaţiunile de căutare a…

5 ore ago