Diploma de Excelenţă în Urbanism Participativ pentru Vladimir Brilinsky

Vladimir Brilinsky (foto), şeful Serviciului Public de Administrare a Monumentelor Istorice din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara va primi astăzi într-un cadru festiv „Diploma de Excelenţă în Urbanism Participativ“.
Distincţia îi va fi acordată de către prof. dr. arh. Radu Radoslav, reprezentantul Registrului Urbaniştilor din România-Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest. În acest fel, Brilinsky este recompensat pentru contribuţia individuală la salvarea, conservarea şi punerea în valoare a Parcului istoric şi arheologic „Cetăţile Dacice din Munţii Orăştiei“. În ultimul sfert de veac, Vladimir Brilinsky şi-a orientat toată energia pentru salvarea şi protejarea patrimoniului dacic din Munţii Orăştiei, care astăzi, tot prin strădania lui, se află pe lista monumentelor UNESCO. (O.Mihnea)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Sincere felicitari ! Ar fi interesant de stiut cum le-a protejat si in ce imprejurari le-a salvat ?

  • Eu ma tot gandesc oare ce minti bolnave inventeaza astfel de premii? Daca-i intrebi pe locuitorii asezarilor dacice unde isi desfasoara activitatea Vladimir, ce premiul a luat respectivul se uita la tine ca la o fantoma::))

  • Felicitari! Un om deosebit si un luptator! "Doctorii in istorie" zac fară glorie iar V.B. le-a dat lecţii tuturor!. Puteti crăpa de invidie! Nu te lasa, Nunu!!!

  • Se-ntoarce Decebal in mormat cu nepotii astia slavi care-si dau premii.
    Brilinsky, Radoslav, nume neaos romanesti.
    Cum te cheama pui de dac ?!
    Attyla

    Premiile trebuiau date lui Nastase si cartitei lui.

  • @Nelu PSD-lu: si te pomenesti ca nu-i nici ortodox si nu are nici copii. Asta nu poate fi un bun roman pentru psd.
    :lol:

  • Nu e vorba ca nu e bun roman. E vorba ca nu este profesionist. E un fel de Gigi Becali. Asemanarea este ca nici unul dintre ei nu de specialitate dar ambii sunt gargaragii. Deosebirea este ca Gigi Becali pune bani la bataie iar Nunu, dragul de el, doar...ia bani degeaba de la stat.

  • Ochii sunt lumina sufletului iar numele are influenta asupra caracterului. Mie, ochii lui imi spun ca un om peruculos, alunecos si mai rau, tradator de neam si tara, un necurat...In orice caz nu este "ultimul dac" ci doar un d..c. Nu are nimic comun cu istoria stramosilor nostri, geto-daci, este doar un j...v cu interese murdare oplosit in spatiul mioritic. Numele lui arata , de fapt, sensul faptelor sale si cine-l coordoneaza!

  • Da, ochii sunt lumina sufletului si se vede ca preopinentul Nunu este rau. Nefiind nimic profesional a intrat in solda lui Napoleon Savescu ca oengist. Apoi, Molot s-a gandit ca l-ar putea folosi pentru interesele sale in Muntii Orastiei, de a scoate bani din piatra seaca si cat mai repede. Ridicolul apare la Nunu in spiritul personajelor lui Caragiale: contradictia dintre ceea ce este in realitate si ceea ce vrea sa para. Pe fond el in tratarea istorie dacilor este nulitate absoluta. Atunci e nevoie de parada, de exces zel. De aici formula cu ultimul dac care de fapt nu inseamna nimic chiar nimic. Dar a venit postul caldut de la CJ unde taie frunza la...daci si asteapta pensia care pare ca nu mai vine odata. Pardon, mai ceva din canc in cand. Baga de vina la altii pentru ceea ce ar trebui sa faca de fapt el.

  • Teo @ V Curtean, atât de bine "citiți" ochii lui Brilinsky încât parcă vă roade invidia. "Eroilor" ce sunteti voi!

  • Invidie ? Să invidiez un fanfaron, lipsit de orice substanță. Jamais pour toujour.

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

11 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

11 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

11 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

11 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

11 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

11 ore ago