Categories: Actualitate

Din nou probleme cu plata cotizaţiei pentru prinderea câinilor fără stăpân

Sorina Popa

Noul serviciu specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân din judeţ are în prezent 53 de membri. Este vorba de 53 de primării din judeţ. Miercuri, 26 august 2020, la Adunarea Generală a Acţionarilor a acestei asociaţii, au mai fost acceptaţi patru membri, primăriile din Petroşani, Buceş, Blăjeni şi Orăştioara.
Directorul Serviciului, Nicolae Oprean, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că a preluat datoriile fostului serviciu pentru câini, care se ridicau atunci la 1,2 milioane de lei, din care jumătate sunt datorii la Finanţe.
„Am reuşit să achităm din datoria preluată. Din păcate, nu toate primăriile au înţeles că e nevoie să-şi achite cotizaţia către Serviciul nostru. Cotizaţia este de 11 lei/locuitor”, a spus Nicolae Oprean, preşedinte-director al Asociaţiei-Serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân.
Potrivit lui Nicolae Oprean, sunt câteva sute de câini în adăposturile de la Simeria, Brad, Orăştie, Călan şi Petroşani. Adăpostul de la Deva este în curs de renovare. Se vrea reabilitarea acestuia, astfel ca el să corespundă standardelor europene în domeniu. Într-o lună, lucrările de reabilitare a adăpostului vor fi finalizate şi aici vor putea fi aduşi 120 de câini.
Maşinile serviciului patrulează prin tot judeţul pentru a strânge maidanezii de pe străzi. Reamintim că, pentru transportul, capturarea, hrană, şi celelalte operaţii nece­sare cu un câine recuperat de pe străzi, cheltuielile se ridică la 572 de lei. Dacă un proprietar îşi pierde câinele, şi el ajunge la adăpost, îl poate recupera de aici, gratuit, prima dată. A doua oară, însă, îl va costa 150 de lei să-şi recupereze animalul de companie. Animalele se dau spre adopţie, nu rămân mult timp în adăposturi.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

16 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

16 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

16 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

16 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

16 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

16 ore ago