Din aprilie, funcţionează Urgenţa de la Călan

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva a prezentat, ieri, so­luţiile pentru ca extensia Unităţii de Primiri Urgenţe de la Călan să poată funcţiona cu linie de gardă.
Propunerile au fost prezentate în cadrul unei şedinţe convocată de preşedintele Con­siliului Judeţean Hunedoara, Lauren­ţiu Nistor, la care au participat prefectul Călin Marian, subprefectul Lorincz Szell, primarul oraşului Călan, Adrian Iovănesc, directorul general al CAS Hunedoara, Adrian David, managementul SJU Deva şi medici din cadrul UPU a SJU Deva.
„Este o soluţie cu care am fost de acord pentru că toţi locuitorii judeţului Hu­ne­doara trebuie să aibă asigurată asistenţa medicală de urgenţă. Să nu uităm însă că ne confruntăm în continuare cu o lipsă acută de medici. Prioritatea este asigu­rarea urgenţor medicale la UPU Deva şi, în acest context, am solicitat conducerii SJU să prezinte soluţii pentru ca activitatea să nu fie afectată”, a declarat Laurenţiu Nistor, preşedintele CJ Hunedoara.
Concomitent cu programul propus, SJU Deva continuă demersurile pentru organi­zarea concursului pentru ocuparea a trei posturi de medici cu specialitatea urgenţă. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.