Dezastrul de la CEH a adus reprezentanţii Bãncii Mondiale în judeţ

  Natalia Bumbac

Situaţia dificilă de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH), dar în special a celor două termocentrale, Paroşeni şi Mintia, a intrat în atenţia Băncii Mondiale (BM). Ieri, reprezentanţii instituţiei financiare au efectuat o vizită neoficială, de informare, în judeţ, unde s-au întâlnit cu reprezentanţii complexului, dar şi cu cei ai administraţiei locale. Concluziile întâlnirilor nu au fost făcute publice, doar un singur lucru fiind clar, trebuie găsite soluţii pentru ca termocentralele să funcţioneze în continuare. O alternativă pentru asigurarea agentului termic pentru localităţile dependente de cele două unităţi energetice neexistând la momentul de faţă.

Discuţie cu cărţile pe masă
„Am avut o discuţie deschisă, cu cărţile pe masă, în care am arătat cum stau lucrurile la Termocentrala Mintia şi ce se poate întâmpla dacă va fi închisă. Totodată, am încercat să vedem care ar fi soluţiile pentru ca unitatea energetică să rămână funcţională. Nu s-a luat nici o hotărâre, fiind vorba doar de o dezbatere informală. Am propus să se înfiinţeze un grup mixt format din reprezentanţi ai Guvernului, ai Termocentralei, ai Primăriei şi Consiliului local, care împreună cu cei de la BM să analizeze situaţia şi să găsească o modalitate de salvare a unităţii”, a afirmat Petru Mărginean (foto), primarul municipiului Deva. Delegaţia BM, venită la noi în judeţ a fost condusă de Elisabetta Cappanelli, directorul de ţară al BM pentru România şi Ungaria.
Trebuie menţionat că în 24 iunie, Garda de Mediu Hunedoara a dispus suspendarea activităţii la Termocentralele Mintia şi Paroşeni, pe motiv că nu îndeplinesc condiţiile de mediu. Dispoziţia inspectorilor de la mediu a fost atacată în instanţa de contencios-administrativ, soarta celor două unităţi energetice depinzând de soluţia dată de magistraţi.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

13 ore ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

o zi ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

o zi ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

o zi ago