Categories: Comunitate

Deveni lăsaţi fără apă la robinete

Oana Mihnea

Datoriile locatarilor înregistrate la furnizorul de apă Apa Prod au dus într-un final la un deznodământ crud. În doar câteva zile, mai multe familii din Deva au rămas fără apă la robinete.
Toţi suferă pentru greşelile unora  
La redacţie au ajuns două femei din municipiu, care reclamă faptul că, deşi se încadrează în categoria bun-platnicilor, s-au trezit peste noapte că nu mai curge apă la robinete. Asta, din pricina datoriilor mari ale asociaţiei. Este vorba despre Asociaţiile de proprietari nr. 210 şi nr. 127. „Locuiesc pe Aleea Moţilor, bl. P4, scara III şi din cauza celor care nu au plătit, mi-au tăiat şi mie apa. Eu am contorizare individuală, pentru care am scos mulţi bani din buzunar, ca să o fac. Nu este normal aşa ceva, mă consider neîdreptăţită. Dacă sunt cu cheltuielile la zi, de ce sunt nevoită să rămân fără apă din cauza celor care nu au plătit? Dacă situaţia nu se rezolvă, sunt decisă să merg mai departe, în instanţă, şi să cer daune morale”, a declarat Gabriela Cordoş. Administratorul Asociaţiei nr. 210, unde locuieşte această doamnă, ne-a precizat că la apa rece datoriile sunt de peste 3.000 lei, iar la apa caldă 5.000 lei. În total, aici sunt 19 locatari, dintre care 15 au branşament individual, iar patru sunt racordaţi la sistemul centralizat şi au restanţe. Pentru branşamentul individual, contractele nu au fost semnate încă, deoarece lucrările nu s-au încheiat.
La scurt timp, aceeaşi problemă ne-a fost semnalată şi de Simona Rusu, care locuieşte pe strada Mihai Eminescu, în blocul 105, scara A. ”Este o situaţie de nesuportat. Nu putem să ne spălăm, este un adevărat focar de infecţie. Nu se poate aşa ceva, eu sunt cu cheltuielile la zi, de ce să îmi ia apa?”, ne-a spus Simona Rusu.
Una caldă, alta rece
Conform purtătorului de cuvânt al Societăţii Apa Prod Deva, Andreea Morogan, ambii administratori de asociaţie s-au prezentat cu toate documentele necesare la sediul societăţii în încercarea de a rezolva problema. Mai mult, sistarea furnizării apei a fost anunţată din timp, printr-un anunţ afişat la parterul blocurilor. Prin urmare, la blocul P4 de pe Aleea Moţilor, la distanţă de câteva ore după ce s-a luat apa, alimentarea a fost reluată, pentru că datoria a fost achitată integral. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi la blocul 105 de pe strada Mihai Eminescu, unde restanţele mai vechi de 45 de zile ajung la suma de 35.000 lei. Deşi s-au achitat 700 lei, nu se va da drumul la apă până nu este plătită toată suma datorată.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Multa bucurie ai adus in inmiile romanilorpe unde ai trecut in acest Turneu.Andrei draga, ar fi tare mandru de tine Poetul! Si cred ca este..Te felicit din suflet! Te-am urmarit si la Antena 1.Felicitari pentru cum ai rezolvat problemele de familie.Sa fii binecuvantat Andrei!