Categories: Sport

Deveanca, excepţia de la „regula medaliilor”

Ciprian Marinuţ

Gimnasta Ana Maria Ocolişan (foto), de la CNS CSS „Cetate” Deva, este singura dintre cele patru reprezentante ale României care a rămas fără medalie la turneul internaţional de la Pas de Calais (Franţa), desfăşurat la finalul săptămânii.
Ocolişan a avut cea mai mare notă din concursul de la individual compus (14.067 la bârnă), însă a ratat la paralele şi s-a clasat doar pe cinci, iar în finalele pe aparate, a reuşit un loc patru la sol şi alte două clasări pe cinci, la bârnă şi sărituri. Paula Tudorache de la Dinamo Bucureşti a obţinut o medalie de argint la bârnă, în competiţia junioarelor I, în vreme ce Anda Butuc (CSS 2 Bucureşti) şi Cristina Vrabie (Steaua Bucureşti) au cucerit şase medalii, la junioare II.

Trădată de paralele şi emoţii
Ana Maria Ocolişan, unica sportivă de la CNS CSS „Cetate” Deva prezentă la întrecerea junioarelor I din Franţa, a demonstrat că are talent cu carul şi un potenţial imens, însă a rămas fără medalie. La individual compus, Ocolişan a ratat podiumul din cauza unei ratări la paralele, deşi a avut cea mai mare notă din concurs la bârnă. În finalele pe aparate, Ana Maria a avut probleme la capitolul stăpânirii emoţiilor şi a scos doar un loc patru la sol şi alte două clasări pe cinci, la bârnă şi sărituri, cu note mai mici decât în preliminarii. În competiţia pe naţiuni, echipa formată din Ocolişan şi Tudorache  s-a clasat doar pe locul cinci după Rusia, două grupări din Marea Britanie şi una din Germania.

Triumf la junioare II
Blazonul gimnasticii româneşti a fost apărat cu mai mult succes la junioare II,  unde Anda Butuc (CSS 2 Bucureşti) şi Cristina Vrabie (Steaua Bucureşti), care se pregătesc în cadrul Lotului Naţionale de Junioare de la Deva au obţinut şase medalii. Echipa României, formată din cele două sportive, a acumulat un punctaj de 98.884 şi s-a clasat prima în ierarhia pe ţări, în faţa Elveţiei, cu 98,100 şi Rusiei, cu 97.734. Anda Butuc s-a clasat pe locul trei la individual compus şi a mai obţinut o medalie de aur la bârnă (14.100) şi una de bronz la paralele (12.375). Cristina Vrabie a câştigat concursul de la sol cu nota de 13.125 şi a obţinut medalia de argint la sărituri cu 13.063.
La întreceri, au luat parte sportivi şi sportive din 12 ţări.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

12 ore ago