Deveanca Andreea Sutton Brădeanu, supravegheată cu brăţară electronică

01 andreea sutton 2Natalia Bumbac

Deveanca Andreea Sutton Brădeanu, căreia autorităţile britanice i-au luat toţi trei copiii, decăzând-o din drepturile părinteşti, este supravegheată în permanenţă cu ajutorul unei brăţări de tip GPS. Femeia a ajuns în această situaţie după ce un angajat de la Protecţia copilului din Liverpool, care are în grijă fetiţele ei, s-a plâns că a fost hărţuit cu mesaje şi apeluri telefonice de către deveancă.
Nu are voie să iasă în curte
De mai bine de 10 zile, Andreea are montată la piciorul stâng o brăţară electronică prin intermediul căreia autorităţile britanice pot şti cu exactitate locul în care se află. Odată cu montarea dispozitivului, devencei i-a fost îngrădită libertatea de mişcare, aceasta neavând dreptul să iasă din casă pe timpul nopţii. „Nici în curtea casei nu am voie să ies între orele 20.00 şi 07.00. Trebuie să port brăţara şase săptămâni, fără pauze. Pe lângă asta, au spus că trebuie să le răspund la telefonul pe care l-au bagat în priză, de câte ori sună ei şi să mă identific”, ne-a mărturisit Andreea.
Pe lângă măsurile enumerate mai sus, deveanca nu are voie să intre pe strada unde locuiesc fetiţele ei timp de trei ani şi nici să le contacteze pe persoanele la care sunt în creştere. Mâine, Andreea va lua legătura cu un avocat, cu ajutorul căruia va iniţia demersuri juridice, în speranţa că va schimba cât de cât lucrurile în favoarea sa. Reamintim că la începutul acestei luni, Andreea a fost ridicată de la domiciliu şi arestată preventiv, ca urmare a plângerii depuse de funcţionarul de la Protecţia copilului. Patru zile mai târziu a fost lăsată în libertate, ca printr-o decizie a instanţei să fie pusă sub supraveghere cu ajutorul dispozitivului electronic.
Andreea Sutton Brădeanu s-a stabilit cu traiul în Marea Britanie la începutul anilor 2000, după ce s-a căsătorit cu un englez pe care l-a cunoscut în România. Deveanca a născut trei copii, două fetiţe şi un băieţel, a căror custodie a pierdut-o în 2009, din cauza unor probleme legate de soţul său, de care divorţase între timp. Din acel an fatal şi până în prezent, Andreea a luptat enorm să-şi recupereze copiii, care au între 11 şi 14 ani, dar fără nici un rezultat. Dimpotrivă, autorităţile britanice i-au redus din drepturile părinteşti, până s-a ajuns la situaţia descrisă mai sus.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.