Deva, localitate cu rol determinant în RRD ‘89

Curtea de Apel București prin sen­tința 94/F din 20.05.2022 a dispus mențnerea municipiului Deva, în con­formitate cu OUG 95/29.12.2014, ca localitate cu rol determinant în Revo­luția Română din Decembrie 1989.
Menționăm că la Deva au fost con­flicte între protestatari și auto­ritățile comuniste soldate cu represalii și rețineri a unor protestatari. În 22 de­cembrie 1989, înainte de părăsirea se­diului CC al PCR de către soții Ceaușescu, autoritățile comuniste au fost silite să predea puterea protes­tata­rilor. S-a constituit astfel CJ Hunedoara-Deva al FSN ca nou
organ al puterii de stat. AJRRUEM Hunedoara-Deva consideră acest demers ca o recunoaștere juridică a evenimentelor revoluționare din în­treg județul Hunedoara.
Sentința poate fi atacată cu apel.

dr. Gheorghe Firczak,
preşedinte AJRRUEM Hunedoara – Deva

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Ce „con­flicte între protestatari și auto­ritățile comuniste soldate cu represalii și rețineri a unor protestatari.”? Unde? Numai minciuni și dezinformări de la un impostor care a inventat fel și fel de basme. Marele „ruten” a profitat de o așa zisă „minoritate” care la noi în Deva nu există și a avut mandate de parlamentar al „minorității”, post lăsat moștenire fiului său!

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

7 ore ago