Cine să-i mai înțeleagă pe useriști? Vor capul fostului viceprimar

Adriana Năstase

Fostul viceprimar al municipiului Deva, Gabriel Ilieș (foto) e pe punctul să fie scos afară din partid. Colegii săi sunt nemulțumiți că el nu merge pe linia partidului și i-au cerut demisia din funcția pe care el o deține, cea de consilier local la Deva.

Manifestări contrare echipei
„Uniunea Salvați România, filiala ju­dețeană Hunedoara, a luat act de sesi­zările adresate de mai mulți membri ai filialei Deva în legătură cu acțiunile con­trare valorilor și principiilor USR, pre­cum și intereselor cetățenilor ale con­si­lierului local Gabriel Nelu Ilieș, fost vice­primar USR al municipiului Deva.
În repetate rânduri, acesta s-a pozi­ționat contrar opiniilor discutate în ca­drul filialei, a votat împotriva proiec­telor sau amendamentelor depuse de ce­lălalt consilier USR Deva sau a votat pentru proiecte în privința cărora se ho­tărâse vot împotrivă sau abținere, dat fiind că nu reprezentau echitabil in­te­resele comunității.
Pentru astfel de manifestări și pozi­ționări contrare echipei USR și deci­ziilor comune ale acesteia, Gabriel Ilieș a fost în trecut sancționat cu avertis­ment scris. Decizia s-a bazat pe sta­tutul USR, care prevede expres, printre alte îndatoriri, ca membrii partidului să nu întreprindă acțiuni în contradicție cu obiectivele politice ale USR și să nu prejudicieze, prin luări de poziție pu­blice, interesele legitime ale USR și ale membrilor săi.
În ciuda sancționării cu avertisment scris, Gabriel Ilieș a continuat să ma­ni­fes­te același tip de comportament, nerespectând interesele comunității și aducând prejudicii obiectivelor susți­nute de USR. Acțiunile sale au fost sem­nalate de mai mulți membri ai echipei și supuse atenției Biroului Ju­dețean, iar lui Gabriel Ilieș i-a fost soli­citată demisia din funcția de consilier local.
În condițiile în care el a refuzat să revină cu un răspuns sau să își prezinte demisia din funcția de consilier local, o poziție obținută pe lista USR la alegerile din toamna anului 2020, Biroul Județean Hunedoara va discuta și analiza sesizările în prima ședință și va dispune aplicarea sancțiunilor care se impun”, se arată într-un comunicat al conducderii USR Hunedoara.

Nu renunță
Gabriel Ilieș, însă, nici să audă de demisie. Fostul vice al municipiului Deva susține că habar nu are despre ce vorbesc colegii săi de partid și că nu va demisiona din funcția de consilier local. El spune că a luat act cu stupoare de comunicatul filialei județene și că a respectat interesele comunității.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • „nu reprezentau echitabil in­te­resele comunității.”?????? Păi ziceți care-s alea, că pentru usr agenda este diferită și faceți doar rău majorității românilor. S-a văzut cât ați fost la guvernare cu pdl-ul și udmr-ul că ați băgat România în faliment și ați micționat pe români. Ați furat cu legea-n mână. Se vede foarte bine cât sunteți de performanți și patrioți mai ales la Primăria București, în sect.1, în Timișoara, în Brașov și prin alte localități. Vai de voi!

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

20 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

20 de ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

20 de ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

20 de ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

20 de ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

20 de ore ago