Deva Gold SA – o filosofie a integrării în comunitate: Şansă la prosperitate în Certeju de Sus

05 alt CertejVolodia Macovei

În afara termenilor tehnici şi a datelor tehnologice, exploatarea minieră de la Certej, coordonată de compania Deva Gold SA, implică, aşa cum se întâmplă în marile companii ale lumii, şi o filosofie dedicată de operare. Pentru că, aşa cum susţin oficiali ai companiei, exploatarea minieră de la Certej nu înseamnă numai investiţii, utilaje, drumuri şi uzină de preparare, ci mai ales oameni.

Slujbe bune şi oportunităţi
E vorba, în primul rând, de cei peste o mie de angajaţi care vor lucra la această exploatare, cei mai mulţi dintre ei localnici din comuna Certeju de Sus, comunele limitrofe, dar şi din Deva şi Brad. Apoi, este vorba de familiile lor, dar şi de ceilalţi locuitori din comună.
Să urmărim câteva din reperele acestei filosofii operaţionale, care încearcă să valorizeze munca angajaţilor şi să creeze un climat optim de lucru, cu oameni care să aibă satisfacţia unei slujbe sigure, dar şi a respectului cu care este tratată munca lor.
În primul rând, reper de bază al activităţii companiei este crearea de valori identificabile, recunoscute şi de comunitatea locală din comuna Certeju de Sus, şi de guvernul României, asta în condiţiile în care se respectă şi legile româneşti, şi cerinţele extrem de precise de protejarea mediului. Apoi, ca angajator, compania Deva Gold SA face tot posibilul pentru a încadra la exploatarea minieră în special localnici, oameni care să fie plătiţi bine şi astfel să-şi poată întreţine familiile şi să dea posibilitatea creşterii prosperităţii comunităţii. În plus, angajaţii au posibilitatea de a-şi dezvolta cariera profesională, învăţând lucruri noi, profitând de oportunităţi de calificare superioară, astfel acumulând o experienţă care va putea fi utilă şi atunci când, poate, nu vor mai lucra în minerit.

Vecinul cel vrednic
De asemenea, compania face tot posibilul pentru a se dovedi un „vecin vrednic”, investind în plan local, în învăţământ, sănătate, infrastructură. Ideea este aceea ca întreaga comunitate să beneficieze de prezenţa în zonă a unui investitor important şi serios.
În condiţiile în care exploatarea minieră de la Certej îşi va derula operaţiunile în zonă mai bine de două decenii, această filosofie de integrare şi relaţie cultivată de compania Deva Gold SA apare ca fiind vitală. Două decenii de prezenţă într-o comunitate cum e cea din comuna Certeju de Sus înseamnă o porţiune importantă dintr-o viaţă de om, dacă ar fi să calculăm aşa. În două decenii, prin colaborarea între companie, autorităţile locale şi cetăţeni, comuna Certeju de Sus ar putea deveni una din cele mai prospere din judeţul Hunedoara.

2 comentarii la „Deva Gold SA – o filosofie a integrării în comunitate: Şansă la prosperitate în Certeju de Sus”

  1. afara cu canadienii de la Deva Gold SA, si ELDORADO si Gold Coorporation din judet!Cei care sprijina aceaste grupari mafiote ale canadieniilor ar trebuii sa plateasca.Volodia Macovei esti te-au cumparat canadienii?Cat aur ai luat?30?Ai ajuns sa-ti vinzi neamul si Romania pentru un pumn de aur, ca si iuda?

  2. esti un zero ca Roman, un zero barat , un tradator de neam si de tara

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.