Deva deschide balul la judo

11 x 2 judoCiprian Marinuţ

Peste 120 de sportivi cadeţi (sub 18 ani) de la cluburi din zona de centru-vest a ţării vor participa la etapa de zonă a Campionatului Naţional de Judo, prima competiţie oficială a anului 2013, programată la finalul săptămânii, la Sala Sporturilor din Deva. În paralel, alte două competiţii ale acestei etape de zonă se vor desfăşura la Bucureşti şi Miercurea Ciuc.

Două cluburi devene la start
Pe lista de start, se află şi 12 sportivi de la cele două cluburi cu secţie de judo din Deva, respectiv SCM şi CNS CSS „Cetate”. „De la SCM Deva, vor intra pe cele două suprafeţe de luptă, şase sportive care se pregătesc în cadrul Centrului Naţional de Judo de la Deva. Obiectivul obligatoriu este de a reuşi calificarea tuturor acestor sportive la etapa finală, chiar dacă ele abia au încheiat pregătirea de iarnă, derulată în cantonamentul montan de la Izvorani”, a spus Mugurel Ciuşcă, antrenor de judo şi director al SCM Deva. „CNS CSS Cetate se va prezenta la start cu o sportivă şi cinci judokani. Speranţe de calificare avem doar pentru unu sau doi dintre ei, deoarece ceilalţi sunt mai mici ca vârstă şi au şanse minime de a trece de adversarii mai experimentaţi”, a afirmat Dan Gârbovan, antrenor de judo la CNS CSS „Cetate”.

Cea mai tare zonă
„Zona” de la Deva a Campionatului Naţional Individual rezervat cadeţilor (sportivi sub 18 ani), la masculin şi feminin, poate fi considerată cea mai puternică dintre cele trei, deoarece regiunea cuprinde cele mai tari cluburi din ţară. Astfel, la Deva, se vor duela pentru un loc la etapa finală, sportivii de la cluburi din judeţele Bihor, Timiş, Arad, Alba, Caraş Severin, Cluj, Mureş, Satu Mare şi Hunedoara, care dau majoritatea campionilor naţionali. La start, sunt admişi sportivi născuţi în 1996, 1997 şi 1998, la opt categorii de greutate la feminin şi la nouă la masculin. Vineri, va avea loc validarea concurenţilor şi cântarul oficial, iar sâmbătă, de la ora 9.00, va demara concursul. Medaliile de campioni naţionali la această categorie de vârstă se vor atribui în urma turneului final, care va avea loc tot la Deva, în perioada 22-24 februarie.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.