Categories: Sport

Deva deschide balul la judo

Ciprian Marinuţ

Peste 120 de sportivi cadeţi (sub 18 ani) de la cluburi din zona de centru-vest a ţării vor participa la etapa de zonă a Campionatului Naţional de Judo, prima competiţie oficială a anului 2013, programată la finalul săptămânii, la Sala Sporturilor din Deva. În paralel, alte două competiţii ale acestei etape de zonă se vor desfăşura la Bucureşti şi Miercurea Ciuc.

Două cluburi devene la start
Pe lista de start, se află şi 12 sportivi de la cele două cluburi cu secţie de judo din Deva, respectiv SCM şi CNS CSS „Cetate”. „De la SCM Deva, vor intra pe cele două suprafeţe de luptă, şase sportive care se pregătesc în cadrul Centrului Naţional de Judo de la Deva. Obiectivul obligatoriu este de a reuşi calificarea tuturor acestor sportive la etapa finală, chiar dacă ele abia au încheiat pregătirea de iarnă, derulată în cantonamentul montan de la Izvorani”, a spus Mugurel Ciuşcă, antrenor de judo şi director al SCM Deva. „CNS CSS Cetate se va prezenta la start cu o sportivă şi cinci judokani. Speranţe de calificare avem doar pentru unu sau doi dintre ei, deoarece ceilalţi sunt mai mici ca vârstă şi au şanse minime de a trece de adversarii mai experimentaţi”, a afirmat Dan Gârbovan, antrenor de judo la CNS CSS „Cetate”.

Cea mai tare zonă
„Zona” de la Deva a Campionatului Naţional Individual rezervat cadeţilor (sportivi sub 18 ani), la masculin şi feminin, poate fi considerată cea mai puternică dintre cele trei, deoarece regiunea cuprinde cele mai tari cluburi din ţară. Astfel, la Deva, se vor duela pentru un loc la etapa finală, sportivii de la cluburi din judeţele Bihor, Timiş, Arad, Alba, Caraş Severin, Cluj, Mureş, Satu Mare şi Hunedoara, care dau majoritatea campionilor naţionali. La start, sunt admişi sportivi născuţi în 1996, 1997 şi 1998, la opt categorii de greutate la feminin şi la nouă la masculin. Vineri, va avea loc validarea concurenţilor şi cântarul oficial, iar sâmbătă, de la ora 9.00, va demara concursul. Medaliile de campioni naţionali la această categorie de vârstă se vor atribui în urma turneului final, care va avea loc tot la Deva, în perioada 22-24 februarie.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

13 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

13 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

13 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

13 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

13 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

13 ore ago