Categories: Comunitate

Detectoare de fum şi gaze în spitalele din judeţ

Livia Botici

În urma tragediei de la Maternitatea Giuleşti, din Capitală, autorităţile statului au decis ca toate secţiile de Terapie Intensivă din spitalele din ţară să fie dotate cu echipamente antiincediu. Astfel, pentru judeţul Hunedoara, Ministerul Sănătăţii va achiziţiona 60 de asemenea echipamente, care vor fi montate în secţiile de Terapie Intensivă a fiecărui spital.

Avertizoare şi detectoare

A fost nevoie de tragedia de la Maternitatea Giuleşti, pentru ca instituţiile statului român să reacţioneze la proasta dotare a unităţilor medicale. La cinci zile de la nenorocire, ministrul Sănătăţii a anunţat achiziţionarea de aparatură antiincendiu. „Am primit de la minister o adresă, prin care ni se cerea să transmitem necesarul de detectoare de gaz, de fum şi avertizoare de care avem nevoie. Astfel, în urma calculelor făcute de fiecare manager de spital, avem nevoie, pe judeţ, de 60 de echipamente antiincendiu, pentru toate secţiile de Terapie Intensivă. Aparatura va fi cumpărată de Ministerul Sănătăţii şi nici o administraţie locală sau judeţeană nu va trebui să le plătească”, a declarat Adriana Mărculescu, directorul interimar al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

Cele mai multe detectoare de gaz, de fum şi avertizoare, şi anume 21, vor merge către Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara, 20 la Spitalul Municipial Petroşani şi 12 la Spitalul Judeţean din Deva.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

2 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

19 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

19 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

19 ore ago