Deşeurile predate pe categorii vor duce la facturi mai mici

  Natalia Bumbac

Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara pregătesc campania de informare a cetăţenilor privind modalitatea de colectare a deşeurilor odată cu intrarea în funcţiune a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor (SMID). Este vorba de proiectul de gestionare a deşeurilor implementat la nivel de judeţ, în acest moment fiind în etapa de realizare a infrastructurii.

Pregătesc campania de informare
După intrarea în funcţiune a sistemului, hunedorenii vor trebui să respecte anumite reguli de predare a deşeurilor, care ar putea să le aducă beneficii, cum ar fi reducerea costului la factura serviciului de salubritate. „Pregătim o campanie de informare şi de conştientizare a populaţiei despre cât de important va fi ca deşeurile să fie predate pe categorii. Nu putem spune că va fi o obligaţie, pentru că nu există o măsură coercitivă în cazul în care nu vor fi respectate aceste criterii. Dar, dacă populaţia le va respecta, va avea de câştigat. Practic, oamenii vor trebui să predea deşeurile pe patru categorii: gunoi menajer, hârtie, plastic şi sticlă. Asta, pentru ca deşeurile să poată fi reciclate, operatorii urmând să-şi acopere o parte din cheltuieli prin valorificarea lor. Lucru care ar putea duce la scăderea tarifului pentru serviciul de salubritate achitat de cetăţeni”, a explicat Eugen Mitriţă, şeful Serviciului Unităţii de Implementări Proiecte a CJ Hunedoara. Acesta a adăugat că vor fi amplasate pubele pentru fiecare categorie de deşeuri, în locuri special amenajate, aşa cum de altfel a fost şi până acum. Din datele reprezentanţilor CJ Hunedoara, SMID urmează să intre în funcţiune în primăvara lui 2016. Stadiul fizic al lucrărilor la infrastructura proiectului este în prezent de 85 la sută.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Containerele pentru sticla nu sunt practice. Eu duc la container cate o plasa cu 10-12 sticle de bere si trebuie bagate in container una cate una. Daca ar fi ca cel pentru hartie le-as baga cu plasa, pe toate odata.
    :)

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

o oră ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

18 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

18 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

18 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

18 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

19 ore ago