Categories: Sport

Derbi de doi bani

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a câştigat duelul judeţean cu Jiul Petroşani, scor 4-1 (1-0), şi se menţine la patru puncte în urma liderei ACS Recaş, în cursa pentru promovare. Fără clasicele elemente de rivalitate, meciul a fost lipsit de farmec şi adrenalină.

Parfum de… femeie
Fotbalul a părut un joc de domnişoare cochete şi bine parfumate în partida dintre cele două formaţii hunedorene, disputată sâmbătă pe Stadionul „Michael Klein”. Numărul mic de faulturi, lipsa aproape totală a duelurilor bărbăteşti ori a trucurilor şi răutăţii sportive au dat senzaţia unui meci de… vacanţă. Evidentul miros de… parfum feminin a fost supus tratării cu „fum în ochi”, întrucât oficialii Jiului s-au arătat supăraţi la finalul jocului. Culmea a fost reprezentată de o posibilă, dar amânată, demisie a antrenorului Marin Tudorache. „Şi eu sunt supărat, dar nu pot părăsi echipa aşa, pur şi simplu. Marin Tudorache nu va demisiona, ci va duce până la capăt campionatul. Aşa se întâmplă când nu ai motivaţie”, a declarat managerul Gigi Borugă.

Fără suspans
În privinţa jocului, FC Hunedoara, echipa obligată să câştige pentru a mai putea spera la promovare, a fost vioara întâi. Negru-albaştrii au alergat mai mult, au fost mai motivaţi şi au câştigat la scor în faţa unui adversar apatic, moleşit parcă de căldură. Ionuţ Radu (36) a deschis scorul cu un şut din centrul careului, după o minge bâlbâită de defensiva Jiului, la un corner executat de  Robert Cristian. Alb-negrii au avut primele ocazii abia în minutul 45, când Hărdău a testat de două ori vigilenţa portarului Anton. Suspansul a dispărut total din peisaj, imediat după pauză. Muşuroia (52) a dus scorul la 2-0, cu o lovitură de cap, după un corner executat de Jitaru, iar Ionuţ Radu a mărit diferenţa la trei goluri, după o fază bună derulată pe axa Istinie-Păcurar-Istinie. Abia la 0-3, Jiul a prins tupeu în atac, iar Albert (63) a înscris un gol spectaculos cu călcâiul pe spate, din 12 metri, în urma centrării lui Bertea din lovitură liberă. Scorul final a fost stabilit de Bogdan Steop (80), fiul antrenorului hunedorean, după o pasă a lui Ionuţ Radu.
În ciuda victoriei, şi la FC Hunedoara, bucuria a fost cu măsură, întrucât există zvonuri că finanţatorul echipei e pe punctul de a se retrage, din cauza nemulţumirilor legate de implicarea autorităţilor.

FC Hunedoara – Jiul Petroşani 4-1 (1-0)
Au marcat: I. Radu (36, 59), Muşuroia (52), Steop (80) / (Albert 63)
FC Hunedoara: A. Ilie – R. Cristian, Muşuroia, Bier (c), Vodiţă (Dimcea 81) – Păcurar, Vajda, Boroştean (Todea 62), Jitaru (Muntean 65) – I. Radu, Istinie (Steop 74).
Antrenor: Remus Steop
Jiul: Hotoboc – Bertea (c), Matei, Albert, Cruceru – Filipescu (Drăghici 57), Drăgoescu, Drida (Moldovan 51), Toc (Tudorache 70) – Hardău (Zaharia 62), Deaconescu.
Antrenor: Marin Tudorache
Arbitru: Alin Croitoru (Râmnicu Vâlcea). Asistenţi: Mihai Ionescu şi Şerban State (ambii din Piteşti).
Stadion: „Michael Klein”. Suporteri: 600

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

2 zile ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

2 zile ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

2 zile ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

2 zile ago