Categories: Sport

Derbi cu implicaţii, deplasare cu speranţe

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara are doar varianta victoriei în derbiul etapei cu ocupanta locului secund, ASU Poli Timişoara, orice alt rezultat în meciul de sâmbătă, de pe Stadionul „Michael Klein”, putând avea efecte negative asupra băncii tehnice şi lotului alb-albastru. În schimb, CNS „Cetate” Deva are un meci fără mari obligaţii, în deplasare cu Minerul Motru, dar cu speranţe de a obţine beneficii majore.

Obligaţi să câştige
Ajunşi la trei înfrângeri din şapte partide disputate, după eşecul halucinant cu Măgura Cisnădie, „alb-albaştrii” au interdicţie la paşi greşiţi. Antrenorul Victor Roşca şi jucătorii au fost avertizaţi de oficialii clubului că un nou rezultat negativ ar putea aduce şi unele măsuri mai drastice în cadrul echipei. S-a discutat chiar de o posibilă demitere a experimentatului tehnician şi de renunţarea la unii jucători. Oricum, alt rezultat în afara victoriei cu ASU Poli Timişoara ar complica mult şansele echipei hunedorene în tentativa de a promova, în vreme ce un succes ar îmbogăţi zestrea de puncte şi ar aduce importante beneficii în plan moral. ASU Politehnica Timişoara are cinci victorii şi un eşec (0-1, în deplasare cu CSM Lugoj, în etapa a IV-a) în cele şase partide disputate şi pare o echipă solidă, greu de învins. Hunedorenii au obţinut cel mai valoros rezultat de până acum în prima etapă, când s-au impus pe terenul actualei lider, Naţional Sebiş, după care au avut evoluţii oscilante, alternând jocurile bune cu meciurile pierdute în mod neaşteptat.

Securitate sporită
La meci sunt aşteptaţi numeroşi suporteri ai formaţiei din Banat, astfel, că organizatorii partidei au anunţat măsuri speciale pentru această partidă. S-a decis ca în ziua meciului, accesul auto să fie strict interzis în incinta stadionului Michael Klein. Vor face excepţie autospecialele Ambulanţei, Pompierilor şi forţelor de ordine, precum şi autocarele cu care se vor deplasa suporterii timişoreni. Poarta de acces în perimetrul stadionului dinspre bulevardul Mihai Viteazul va fi închisă şi păzită de către forţele de ordine detaşate la eveniment.

Noi speranţe
Revenită aproape de linia de plutire după victoria din runda trecută cu CS Ineu, CNS „Cetate” Deva are în faţă două meciuri în deplasare din care poate obţine puncte albe pentru zile negre. În meciul din acest weekend, contând pentru runda a VIII-a, trupa antrenată de Marius Sîrbu va juca în compania echipei Minerul Motru cu gândul la a obţine cât mai multe beneficii. „Suntem în grafic cu rezultatele, dar orice punct sau puncte aduse din deplasare ne-ar face viaţa mai liniştită. Sperăm să nu venim cu mâna goală din cele două deplasări pe care le avem în etapele a VIII-a şi a IX-a, la Motru şi la Craiova”, a spus Marius Sîrbu. Minerul Motru ocupă locul opt, având două victorii, două remize şi trei eşecuri, iar CSU II Craiova e pe locul 14 (penultimul), având o victorie şi cinci înfrângeri.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago