Categories: Sport

Ciprian Marinuţ

Orgoliul local a avut o influenţă mai redusă decât obiectivele de sezon ale combatantelor în derbiul judeţean dintre FC Hunedoara şi CNS „Cetate” Deva, disputat sâmbătă, pe Stadionul „Michael Klein”. „Alb-albaştrii” care ţintesc promovarea s-au impus meritat cu scorul de 3-1 în faţa noii venite în eşalonul trei, care şi-a propus evitarea retrogradării. Remarcatul partidei a fost  hunedoreanul Bogdan Bozian, autor a trei goluri, iar „corigentul” este Pribac, de la CNS „Cetate”, eliminat în minutul 76, pentru un fault dur. În urma acestei victorii, FC Hunedoara a urcat pe locul doi, la egalitate de puncte cu lidera ASU Poli Timişoara.
Decar adevărat
Cu o posesie superioară şi un plus la capitolul iniţiativă, FC Hunedoara a controlat prima repriză, însă acţiunile cu adevărat periculoase au fost destul de rare. Eforturile ofensive ale trupei antrenate de Victor Roşca puteau rămâne fără rezultate concrete, dacă nu era inspiraţia decarului Bogdan Bozian la o fază care nu anunţa mare lucru. Ionicescu a recuperat o minge la mijlocul terenului şi i-a pasat lui Bozian (min. 28), aflat la 10-15 metri în jumătatea adversă. Decarul hunedorenilor a pătruns central până la 25 de metri, de unde a şutat surprinzător, iar mingea care a lovit pământul l-a învins pe portarul advers, 1-0. Putea fi 2-0, dar balonul trimis prin foarfecă de Tecsi a lovit stâlpul stâng al porţii echipei din Deva. Bozian şi-a continuat recitalul şi în primul sfert de oră al reprizei secunde, marcând de încă două ori şi stabilind practic soarta derbiului judeţean. Întâi, în minutul 49, Bozian a marcat din cădere, din interiorul careului mare, după alte două şuturi blocate de adversari, şi a dus scorul la 2-0. Liderul echipei „alb-albastre” a realizat tripla în minutul 63, finalizând elegant cu latul după ce a scăpat singur printre fundaşii centrali ai devenilor, 3-0.  La acest scor, nervii devenilor au cedat, iar Pribac a fost eliminat după un fault dur asupra lui Daniel Creciunesc. Totuşi, profitând de relaxarea hunedorenilor, CNS „Cetate”  marcat golul de onoarea prin Suciu (minutul 80) după o pasă excelentă a lui Janos Vajda, 3-1.
Primul succes acasă
FC Hunedoara a bifat astfel prima victorie în faţa propriilor suporteri în actualul campionat, iar cu cele două obţinute în deplasare la Sebiş şi Ineu a urcat pe locul secund, la egalitate de puncte cu lidera ASU Poli Timişoara. Antrenorul Victor Roşca şi-a lăudat jucătorii, pentru că au învăţat din lecţia eşecului cu Performanţa Ighiu. „Mă bucur că echipa a avut răbdare şi nu s-a aruncat în atac ca la meciul anterior de acasă, când am fost surprinşi de adversar pe contraatac şi ne-a fost greu să revenim. Scorul putea fi şi mai mare, dar am avut două ratări monumentale pe final, însă suntem mulţumiţi de punctele obţinute”, a declarat Victor Roşca, pentru site-ul oficial al suporterilor hunedoreni.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago