Categories: Actualitate

Deputatul Viorel Arion şi proiectele sale pentru Hunedoara (II)

Deputatul Viorel Arion (foto) îşi prezintă azi, prin intermediul ziarului nostru, alte două proiecte din cadrul programului său „RECONSTRUIM împreună HUNEDOARA”.

1. PARCURI ŞI SPAŢII VERZI
Parcurile au fost cândva un simbol pentru municipiul Hunedoara. Astăzi, sunt mai toate neîngrijite, fărâmiţate din interese economice, iar spaţiile verzi, mai ales cele dintre blocuri, sunt pline de gunoaie şi de câini vagabonzi.
„Una dintre marile greşeli ale primarilor Hunedoarei este aceea că s-au atins de parcuri, pentru că parcurile şi zonele verzi sunt un indicator al nivelului de civilizaţie a unui oraş, al grijii şi al respectului pe care administraţia le are pentru oameni. Parcul Tineretului şi Parcul Corvinul nu sunt astăzi amenajate astfel încât să răspundă nevoilor locuitorilor municipiului. Tinerii din Hunedoara au fost lăsaţi deoparte de primari, din cauza faptului că aceştia nu le aduc voturile de care au nevoie, însă şi tinerii au nevoile lor. Ei spun că Parcul Tineretului nu îi reprezintă, că îşi doresc un parc modern, cu internet wireless, băncuţe, un loc în care să se întâlnească fără să deranjeze pe nimeni şi îşi doresc ca Parcul Corvinul din municipiul Hunedoara să fie destinat cu adevărat tinerilor. Le mulţumesc pentru sugestii şi le promit că vor avea acest parc. Ca viitor primar al Hunedoarei, mă oblig în faţa oamenilor să redau frumuseţea de odinioară a spaţiilor verzi şi a parcurilor, amenajate atât pentru tineri, familii, cât şi pentru persoanele de vârsta a treia” , declară deputatul Viorel Arion.
Amenajarea spaţiilor verzi dintre blocuri este o prioritate în cadrul programului RECONSTRUIM împreună HUNEDOARA. Aleile dintre blocuri sunt în paragină, gardul viu este neîngrijit, iarba netunsă, lipsesc cu desăvârşire coşurile de gunoi, pomii sunt necosmetizaţi, întregul aspect al zonelor este deplorabil.
Referitor la acest aspect, deputatul Viorel Arion are un punct de vedere foarte limpede: „Hunedoara trebuie să aibă parcuri în fiecare cartier, pentru ca persoanele vârstnice şi mamele cu copii să nu mai fie nevoite să vină până în zona centrală pentru o plimbare în parc. Spaţiile verzi dintre blocuri ar trebui să fie oaza de relaxare şi bună-dispoziţie a hunedorenilor, fără câini şi gunoaie, cu alei, pomi, băncuţe, cişmele şi locuri de joacă pentru copii. Aşa trebuie să arate Hunedoara modernă. Şi îi chem pe toţi oamenii de bine din oraşul nostru să se alăture acestui proiect de reconstrucţie a Hunedoarei!”

2. PIAŢĂ AGROALIMENTARĂ MODERNĂ
Este evident că multe dintre problemele şi nevoile hunedorenilor au fost neglijate în ultimii ani, iar când s-a făcut câte ceva, s-a făcut haotic, aşa că banii au fost aruncaţi pe fereastră. O astfel de investiţie este şi Piaţa Dunărea, care în anul 2006 a fost refăcută în totalitate iar acum riscă să fie închisă. În timp ce investiţia de la Piaţa Dunărea a scos degeaba din buzunarele hunedorenilor o grămadă de bani, piaţa agroalimentară din centrul municipiului, piaţa preferată a hunedorenilor, a fost lăsată să se degradeze continuu, astfel încât, azi, ea nu mai răspunde nici nevoilor comercianţilor, nici ale cumpărătorilor.
„Această piaţă agroalimentară trebuie să devină cât mai repede un spaţiu comercial civilizat şi utilat, astfel încât cei care vin aici să nu mai fie nevoiţi să îşi comercializeze marfa în condiţii vitrege, iarna în frig şi vara în căldură, ca să nu mai spunem de condiţiile improprii în care e depozitată marfa. Hunedoara are nevoie de o piaţă modernă şi utilată, după modelul celei din Deva, care este un succes. Hunedoara va avea o piaţă agroalimentară mo-
dernă acolo unde vor hunedorenii şi aşa cum şi-o doresc. Mai mult decât atât, le voi oferi sprijin producătorilor agricoli pentru a avea acces în noua piaţă, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să vândă intermediarilor la preţuri mici produsele muncii lor. Producătorii direcţi trebuie încurajaţi şi protejaţi de astfel de practici”, subliniază Viorel Arion.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • A blocat banii de asfaltare acum trei ani si acum a contestat cu un necalificat de casa licitatia intarziind cu cel putin 6 luni asfaltate . A supt din banul public prin contracte cu statul ,ce proiecte mai are ???

  • Nicolae, Nicolae... Cum te-ai trezit tu devreme sa fii primul care posteaza mizerii securiste! Stim, voi sunteti baietii buni. Voi munciti de dragul oamenilor, dar se mai gaseste cate un nenorocit ca Mircia Muntean sau Viorel Arion care sa va incurce socotelile. Spune-ne ceva de Hada, cel mai bun primar al Hunedoarei, pe care incerci tu sa il aperi prin postarea ta. Sau de Molot, cel mai cinstit sef de partid.

  • Ovidiu Hada cel mai prost primar ,un ligau a lui Mircea Molot . Pocaitule crezi ca daca asfaltezi acum ,cu un asfalt electoral cum face hotul de Molot de 2-3 cm care tine 2-3 luni te mai voteaza lumea pe tine si pe Molot, hotilor.

  • nu uitati ca primarul Hada avea toate drepturile sa faca adapost pentru cainii strazii ,cantine sociale pentru oamenii care nu au venituri si nu au facut ,va trebui sa-i asiguram si lui ARION sansa sa faca ceva bun in societate pentru cetatenii Hunedoarei .

  • Arion nu are nici un drept sa vorbeasca de parcuri si zone verzi intre blocuri. A construit ilegal o porcarie de cladire tocmai pe zona verde dintre blocuri, fara sa-i pese de oamenii care locuiesc acolo. Acum patru ani defila cu Schiau si lauda distrugerea parcului Corvinul cu o alta cladire, construita tocmai de unul care-i dadea lui o gramada de bani. Acum vrea parcuri in care sa desfasoare activitati comerciale sustinatorii lui. Omul asta e atat de bolnav incat nu-l mai intereseaza dezvoltarea orasului ci numai strangerea urgenta a unei mari sume de bani care poate sa-i salveze viata. Vili Rupa, sa nu cazi in capcana. Hunedorenii nu mai au nevoie de experimente...Hunedoara are nevoie de stabilitate si de ocazia de a avea conducator de acceasi culoare cu cei care vor fi la guvernare, pentru sustinerea proiectelor. Hai sa ne uitam cine va conduce Romania in viitor. Vi se pare ca PDL-ul? Atunci mergeti la doctor; aveti probleme mari de vedere...

  • de la revolutie si pina astazi totii primarii care au fost la conducere numai au furat.Cu cine sa mai votam?

  • draga rupa vili , nu il sustin pe hada si nici nu o sa-l votez dar a facut un adapost pentru oamenii strazii sus in hajdat la vechea unitate militara si tot acolo este in plina desfasurare amenajarea unui adapost pentru caini!

  • De patru ani eu personal i-am spus la Hada ca voi strange cainii strazii si el nu a vrut ,intr-o luna pot strange toti cainii din Hunedoara ,referitor la adapostul pentru cetateni sa sti ca nu au voie cei fara acte ,atunci se mai numeste adapost pentru cetatenii strazii ,daca Arion are de gand sa stranga cainii strazi eu am sa-l ajut si va dau si voua una din idei cum puteti sa-i strangeti foarte repede ,oferiti cate 10 lei pentru fiecare caine prins indiferent ca este mic sau mare ,si o sa vedeti ca poate nici o luna nu va dura sa faceti curatenie ,eu am decis sa ajut pe cel care vrea sa faca curatenie in oras .

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago