Deputatul PSD Natalia Intotero l-a interpelat pe ministrul Educaţiei Naţionale: Programul “Şcoala după şcoală”, în pericol

Programul „Şcoala după şcoală“ este o iniţiativă care vine în primul rând în ajutorul părinţilor, dar şi al copiilor. Este un sprijin autorizat pe care şcoala îl oferă familiei. Părinţii nu mai sunt îngrijoraţi că micuţul lor nu a ajuns acasă sau în ce anturaj îşi petrece timpul, iar copiii capătă sentimentul apartenenţei la un grup şi sentimentul de protecţie şi grijă permanentă a adulţilor faţă de ei. Dascălii devin astfel reali consilieri ai părinţilor.
Din păcate, posibilităţile primăriilor locale de a sprijini financiar acest program sunt foarte limitate. Astfel încât în prezent, singura sursă de finanţare este contribuţia părinţilor.
Pe de altă parte, cadrul legal actual pe baza căruia se desfăşoară proiectul conţine o serie de neclarităţi referitoare la finanţarea alternativă. Din această cauză, un control recent al Curţii de Conturi la mai multe şcoli din Deva a evidenţiat încălcări ale legii în organizarea programului „Şcoala după şcoală“ şi de aici până la a dispune recuperarea unor sume importante de bani pentru ultimii trei ani nu a fost decât un pas. O astfel de acţiune însă blochează acest program şi cei care vor pierde cel mai mult vor fi elevii şi părinţii.
Situaţia aceasta a fost prezentată Nataliei Intotero (foto), deputat PSD, de către mai mulţi părinţi îngrijoraţi de perspectiva ca şcolile să renunţe în final la organizarea programului „Şcoala după şcoală“.
„În judeţul Hunedoara participă la acest program 659 de elevi din învăţământul primar şi 54 de nivel gimnazial. Programul şi-a demonstrat din plin utilitatea şi ar fi păcat să nu găsim o soluţie lacunelor din cadrul organizatoric, pentru ca proiectul să se poată desfăşura şi în continuare în condiţii bune pentru ambele părţi ale parteneriatului şcoală-familie. Din acest motiv am adresat ministrului Educaţiei Naţionale o interpelare prin care îi solicităm modificarea urgentă a metodologiei, astfel încât acest proiect să poată continua, atât în beneficiul elevilor, cât şi al părinţilor. Copiii au nevoie de un mediu adecvat în care să fie îngrijiţi şi să primească sprijin şi îndrumare pentru efectuarea temelor. Iar părinţii, atât de prinşi cu lupta pentru supravieţuire pe piaţa muncii şi confruntaţi cu creşterea nevoii de confort şi stabilitate a familiei, au nevoie să îşi ştie copilul în siguranţă”, ne-a declarat Natalia Intotero, deputat PSD în Colegiul Uninominal nr. 2 Simeria-Orăştie-Geoagiu. (A.Năstase)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Cea mai cea deputată se aruncă asupra ministrului, evident nu la propriu. Programul "Şcoală după şcoală" funcţionează pe baza descentralizării. Aşa a funcţionat mereu. Sigur, Nataliţa nu îl acuză direct pe ministru dar lasă să se înţeleagă că ar fi de vină. Dacă tot este aşa de îngrijorată ar trebui să vină cu o propunete legislativă care să completeze legea care reglementează sistemul. Dar nu, ea vrea capital electoral să spună lumea cât de activă este. Dar acest program funcţiona exact la fel şi pe vremea Guvernului Ponta. Atunci de ce nu a sesizat nimic ? De ce nu s-a scandalizat când, succesiv, trei miniştri PSD au refuzat să îi retragă lui Ponta titlul de doctor după ce Universitatea Bucureşti l-a declarat plagiator adică hoţ. Acum vezi Doamne, este intransigentă cu actualul ministru deşi programul are lacune prin felul cum se fac încasările şi plăţile nu sub aspect educativ. Interpelarea ar trebui adresată, dacă tot vrea interpelare, ministrului finanţelor. Intotero manipulează electoratul prin însăilarea adevărului cu minciuni.

  • Da, e cea mai bună. La aruncatul cu privirea. Și Lili Țolaș e mai bună decât ea.

  • Apropo, știți de ce esre cea mai bună. ? Lucrând în MAE, diplomat de carieră nu-i așa ?, a fost decotată de...președintele Suediei. Identic cu Elena Udrea. Ambele sunt elene. La Udrea știm a cui este. Intotero a cui elenă este ? La Udrea știm care a fost Troia prăbușită de es. Va urma Troia Intoterei. În curând, mai repede decât crede ea însăși.

  • Doamna Natalia este singura femeie parlamentara din judet care asculta si nevoiile femeiilor din judet,nu numai le asculta dar le si ajuta cu sfaturi pentru rezolvarea lor,felicitari NATALIA SI SPER SA RAMAI ACOLO SA AI UN NOU MANDAT , NOI CHIAR AVEM NEVOIE DE TINE!!!!!!

  • Superb, mai ales ca de sfaturi e plin podul. Daca ai nevoie de ea ia-o acasa, poate iti calca, iti gateste, iti spala.

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

19 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

19 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

19 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

19 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

21 de ore ago