Categories: Actualitate

Deputatul PDL Mircia Muntean: Colegii parlamentari din USL şi-au respins propriile amendamente!

Deputatul PDL  în Colegiul Uninominal Deva- Cârjiţi, Mircia Muntean,   susţine că amendamentele pe care le-a înaintat la Legea Bugetului de Stat pe anul 2013, şi care au fost respinse la vot, sunt chiar cele depuse de parlamentarii USL în urmă cu un an.

‘Eu am propus toate amendamentele făcute de parlamentarii PNL şi PSD în anul 2012, când s-au legat cu lanţuri de tribuna oficială a Parlamentului, spunând că Puterea nu le acceptă niciun amendament. Iată că acum, aceleaşi amendamente le-am luat şi le-am introdus pe ordinea de zi. S-au citit unul câte unul şi nu şi-au aprobat nici măcar propriile lor amendamente’, a declarat vineri deputatul Mircia Muntean, din Colegiul Deva. El a criticat, într-o conferinţă de presă, faptul că parlamentarii de Hunedoara nu au susţinut niciunul dintre amendamentele pe care le-a formulat la Legea Bugetului, Muntean menţionând că acestea erau importante pentru comunitatea locală.

‘N-am depus un munte de amendamente, mii, cum au făcut ei (USL – n.r.) anul trecut. Au fost trei amendamente legate de biserici, două legate de drumurile din Deva şi unul referitor la o unitate de învăţământ. Împotriva acestor amendamente au votat toţi parlamentarii USL din judeţul Hunedoara, inclusiv Bogdan Ţîmpău (deputat PNL în Colegiul Deva – n.r.) care ar fi trebuit să voteze împreună cu mine sau să se abţină, pentru oricum am avut 109 voturi pentru şi 309 împotrivă’, a adăugat deputatul Mircia Muntean.

Pe de altă parte, deputatul Mircia Muntean a declarat că administraţiile locale vor cunoaşte forma finală a bugetului pe anul 2013 abia în luna aprilie, în condiţiile în care bugetul de stat pe anul în curs este întârziat, iar consiliile judeţene nu ştiu încă sumele ce li se vor repartiza pentru echilibrarea bugetelor locale.  Acesta a menţionat că estimarea sa se bazează pe experienţa pe care a acumulat-o ca primar al municipiului Deva, timp de 16 ani, fostul edil menţionând că Legea Bugetului de Stat pe anul 2013 putea fi votată din noiembrie 2012.

‘Din păcate, acest buget este unul al crizei, ipocriziei, minciunii, al dezastrului naţional. Abia în luna aprilie primarii vor putea beneficia de el, pentru că la consiliile judeţene va fi trimis în jurul datei de 20 februarie. Mai durează apoi două săptămâni la consiliile judeţene şi bugetul se va transmite către primării la sfârşitul lunii martie. În 1 aprilie, de păcăleală, primarii nu-l vor mai putea folosi pentru că au interdicţie la aceşti bani până pe 24 aprilie. Într-un cuvânt, românii vor beneficia de actualul buget, de la 1 mai’, a spus deputatul Mircia Muntean.

El a arătat că întârzierea în adoptarea bugetelor locale va afecta cel mai mult activitatea firmelor mici, care execută diverse lucrări edilitare şi care nu vor putea încasa facturile emise din cauză că primăriile au voie să cheltuiască doar a douăsprezecea parte din bugetul de anul trecut, iar banii ajung doar pentru salarii. (A. Năstase)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

19 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

19 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

19 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

19 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

19 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

19 ore ago