Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: „Alianţa ALDE-PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”

Deputatul ALDE Marius Surgent (foto) şi-a depus cererea de afiliere la grupul parlamentar PNL din Camera Deputaţilor. „Am depus o astfel de cerere, având în vedere că eram parlamentar neafiliat. Cererea mi-a fost acceptată urmând ca organizaţia PNL Deva să mă valideze ca membru PNL. Din păcate, după ce PSD-ul ne-a destructurat grupurile parlamentare, am ajuns ca ALDE să nu mai aibă grupuri parlamentare. Mai mult, nu puteam accepta dorinţa tot mai clar exprimată de la nivel central, ca ALDE să se îndrepte spre o nouă alianţă cu PSD“, a spus acesta.

Fără grup parlamentar, ALDE nu putea avea iniţiative legislative proprii
„Poate cea mai mare dezamăgire a mea, ca liberal, a fost aceea că după ce ALDE a votat împotriva Guvernului Dăncilă şi a votat Guvernul Orban, mesajul venit de la nivel central mi-a dat de înţeles că ne îndreptăm înapoi spre PSD. De ce am votat atunci susţinerea unui guvern liberal, dacă acum încercăm să ne întoarcem unde am fost ?”, se întreabă retoric, Marius Surgent.
Mai mult, acesta a precizat că odată cu destructurarea grupurilor parlamentare ALDE de către PSD, parlamentarii liberali rămaşi în ALDE nu mai puteau avea iniţiative legislative proprii.
„Practic, după lovitura primită de la PSD, ne-am trezit în situaţia în care am rămas parlamentari neafiliaţi. Fără a mai putea avea iniţiative legislative eram de fapt o monedă de schimb pentru diverse grupuri parlamentare. Or, acest lucru nu mai putea fi tolerat. Am tot sperat că ne vom întări şi că ne-am învăţat lecţia în ceea ce priveşte colaborarea cu PSD. Am aşteptat destul de mult timp ca la nivel central să se ia o decizie, pentru a merge către dreapta, cum este normal şi firesc, pentru că suntem liberali. Dar din păcate acest lucru nu s-a întâmplat “, a precizat Surgent.

În judeţul Hunedoara, o bună parte din membrii ALDE vor trece la PNL
Decizia deputatului Marius Surgent de a se reîntoarce în PNL a avut ecou şi la nivel judeţean. Concret, foarte mulţi membri ALDE şi-au arătat susţinerea faţă de decizia deputatului, fost preşedinte ALDE Hunedoara, astfel că, mulţi dintre ei s-au decis să îşi urmeze liderul.
„Ieri, în cadrul unei întâlniri cu membrii Biroului Politic Judeţean ALDE, întâlnire la care a participat şi liderul PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuş, membrii ALDE şi-au manifestat susţinerea faţă de decizia mea. Astfel, aceştia au decis să mă urmeze. Cu siguranţă, în zilele următoare decizia lor se va concretiza prin înscrierea în PNL”, a precizat deputatul Marius Surgent.
Marius Surgent a fost membru PNL în perioada 2001-2016. În aprilie 2016 acesta a demisionat din PNL şi din postul de viceprimar al Devei. El s-a înscris în ALDE, formaţiune pe lista căreia a candidat în decembrie 2016 pentru un post de deputat. (Irina Seleşan)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • PNL daca continua si accepta traseismul politic va pierde la fel ca PSD , USR asteapta la usa , oar voi asa sunteti de prostii , incat o sa pierdeti pe limba voastra ... Nu acceptati PSD in partid ...

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago