Deputatul liberal Lucian Heiuş, iniţiatorul unui proiect de lege pentru energeticieni

Adriana Năstase

Deputatul PNL Lucian Heiuş (foto) este iniţiatorul, împreună cu senatoarea Carmen Hărău, a unui proiect de lege privind ieşirea la pensie mai repede decât prevede legea actuală a lucrătorilor din sistemul energetic.
Proiectul respectiv se află în dezbatere în comisiile de specialitate de la Senatul României. Camera Deputaţilor este forul decizional.
Ce prevede acest proiect de lege? Toţi angajaţii din Sistemul Energetic Naţional vor putea ieşi la pensie dacă au lucrat cel puţin 25 de ani în sistem.
„Ne-am gândit, când am iniţiat acest proiect, la salariaţii de la Termocentrala Mintia, de la Paroşeni şi cei de la Amenajarea Hidroenergetică Râu Mare Retezat. Trebuie să fim pregătiţi, Uniunea Europeană impune să renunţăm la cărbune, pentru producerea energiei electrice peste câţiva ani. Ce facem cu aceşti angajaţi? De aceea, vrem să avem o lege care să le permită acestora să iasă mai repede la pensie. Să aibă minimum 25 de ani lucraţi în Sistemul Energetic. După calculele noastre, sunt aproximativ 1.000 de persoane care îndeplinesc aceste condiţii, în judeţul nostru”, a declarat Lucian Heiuş, deputat PNL de Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.