Deputatul Ilie Toma: “Ar fi păcat să îngropăm o investiţie de un miliard de lei în pământ”

Natalia Bumbac

În data de 12 ianuarie, la Târgu Jiu, a avut loc o întrunire la nivel înalt pe tema „Obiectivul de investiţii Amenajarea hidroenergetică a Râului Jiu pe sectorul Bumbeşti-Livezeni. Perspective de realizare şi dezvoltare”.
Reuniunea a avut ca temă găsirea soluţiilor legale pentru deblocarea proiectului menţionat, arată deputatul PSD, Ilie Toma (foto), care a participat la aceste discuţii. Investiţia realizată în proporţie de 90 la sută a fost blocată în urma unor contestaţii depuse în instanţă de reprezentanţi ai unor organizaţii nonguvernamentale (ONG).
„La invitaţia Instituţiei Prefectului Judeţului Gorj şi a Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, am fost invitaţi să participăm, în calitate de parlamentari ai judeţului Hunedoara, la o discuţie despre investiţia Ministerului Energiei privind amenajarea hidroenergetică a Râului Jiu pe sectorul Livezeni – Bumbeşti. S-a discutat despre cele două microhidrocentrale din judeţele Hunedoara şi Gorj, care, împreună, sunt proiectate să dea 260 de gigawaţi/oră. Investiţia este în valoare de un miliard de lei, din care s-au plătit circa 800 de milioane de lei şi au fost realizate în proporţie de 90 la sută.
Investiţia a fost derulată pe o perioadă de 10 ani şi ar fi păcat să se piardă. Există un impediment în continuarea proiectului – anumite ONG-uri au făcut contestaţii în instanţă. Tema discuţiei a fost să se găsească un echilibru între legislaţia României şi cerinţele ONG-urilor, care să fie corelate cu legislaţia UE din domeniul energiei. Aşa încât, investiţia să fie finalizată, pentru că este păcat să îngropi un miliard de lei în pământ. Să nu producă nimic. Mai ales că se va produce o energie sănătoasă, ecologică, obiectivele fiind construite cu tehnologie inovatoare”, a declarat deputatul Ilie Toma. Acesta a mai spus că se va implica în calitate de parlamentar şi membru al Comisiei pentru industrii şi servicii în identificarea soluţiilor legale de relansare a proiectului.
La discuţii au participat reprezentanţi ai Ministerelor Energiei şi Mediului, ai Prefecturilor şi Consiliilor Judeţene din ambele judeţe, ai Administraţiei Bazinale Jiu, Hidroelectrica, Romelectrica şi Hidroconstrucţia.
De asemenea, la întrunirea din judeţul Gorj au participat parlamentari din ambele judeţe.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Nu stiu cum este construita hidrocentrala,dar nu sint de acord cu modelul in care toata apa riului este dirijata pe o conducta pina la turbina iar riurie dispar pur si simpllu.

  • Un om de joasa speta,un nimeni care a ajuns sa emita idei....Ca pana acum se ofera sa spijine ilegalitatiile.In urma cu cateva saptamani promova legi care sunt mai permisive pentru infractori decat pentru victime,acum ia apararea celor care construiesc ilegal,in totala scarba fata de legile tarii(pentru ca cei ca Toma o sa le schimbe favorabil)Om de mucava...de fapt ,la fata asta cum ar putea fi altfel?Un exemplu de lege promovata de sus numitul Toma:Daca un ales local ia mita ,dar nu pentru el,ci pentru o alta persoana,nu se face vinovat de luare de mita.....Te doare mintea la ce pot sa scoata astia din ei.....

  • Dragi Politicieni de cultura mediocra, va rugam, va imploram, lasati Hidroelectrica in pace !!! Lasati energetica in pace !!! Nu mai numiti nulitati la energie: ministru, secretari de stat (violatori), membri in consilii de supraveghere, membri in directorate, directori, sefi de servicii, etc., etc., etc)!!!
    Nu mai bateti campii !!!
    Va rugam sa va opriti !!!

  • Domnule imbecil Toma,nu sunt microhidrocentrale,ci hidrocentrale in toata regula.Marioneta asta debiteaza niste prostii cat Hidroelectrica de mari.Investitia s-a oprit,asa cum era si normal,din cauza ca de peste 10 ani,gunoaiele de la Hidroelectrica distrug raul Jiu fara a avea emisa autorizatie de mediu!Uitati-va la mazeta asta si va dati seama ce inseamna ani intregi de cosangvinizare!In sfarsit,cineva a realizat ca se produce o crima de mediu si a dat sentinta normala. Acum trebuie oprite definitiv lucrarile ,demolate toate porcariile de beton,iar peisajul readus la forma initiala.Dar de unde sustinere de la un ilustru mediocru?Iata ce forma involuata de viata a ajuns sa reprezinte interesele Devei.Dar se strange latul,sobolanilor!

  • Stimate Machiavelli, distins acuzator public, nu știu dacă Ilie Toma debitează sau nu inepții. Indiferent de acest aspect maniera în care generalizați este profund incorectâ. Dacă Ilie Toma e dincolo de adevăr desființați-l pe el ca persoană, nu puneți vina lui în cârca tuturor. Scârba dumneavoastră, fie și metafizică, este inutilă și neproductivă. Este precum lătratul câinilor la lună. Oricum societatea umană, de când există ea, nu poate funcționa fără politică și politicieni. Ori vă trece scârba ori nu vă trece, tot politicul decide. Soluția este alta, nu scârba...anonimă.

  • Alt ”ales” al neamului penal, care crede ca daca cheltui bani pe ea poti sa faci orice ilegalitate, chiar sa distrugi un intreg parc national. Este clar ca 90 din alesi sunt de fapt nu elita ci scursurile poporului roman. Tragic dar adevarat.

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago