Deputata Anamaria Gavrilă a demisionat din AUR

Adriana Năstase

Parlamentarul Anamaria Gavrilă (foto) a decis să pună punct aventurii politice în AUR, partidul pe listele căruia a reușit să ajungă în Parlament. Aflați ce a deter­minat-o pe tănăra deputată să ia această decizie.

„Dragi hunedoreni, dragi români,
De astăzi îmi voi continua mandatul de parlamentar de Hunedoara ca deputat independent. Rămân dedicată obiectivului pe care mi l-am asumat în fața celor care m-au votat, acela de a face un alt fel de politică pentru deveni și pentru hune­do­reni și de a da un exemplu prin acțiune și im­plicare.
Am luat una dintre cele mai dificile decizii din viața mea. Atunci când m-am înscris în AUR eram convinsă că fac parte dintr-o echipă care își do­rește să arate că pu­tem face o politică diferită, în beneficiul cetățeanului. O e­chipă cu oameni de cu­vânt, care se res­pectă unii pe alții și care nu se pierde în ne­bu­loasa politică plină de demagogii. O echipă or­ganizată pe criterii meritocratice și de eficiență, cu obiective, strategii și acțiuni care să aducă rezultate reale pentru români.
Sloganele nu țin însă locul acțiunii po­litice coerente și o atitudine timorată de pu­terea aparentă a altor partide nu are forța necesară de a impune o nouă viziune pen­tru România. Iar pentru mine, a con­ti­nua în această formulă, ar înseamnă a ră­mâne resemnată că mai mult nu se poate pentru români.
Sunt însă convinsă că românii au de­ter­minarea și dorința de a avea o țară care funcționează pentru noi toți. Românii au însă nevoie de lideri care să demonstreze curaj, integritate și autenticitate. Au ne­voie de lideri care să îi unească în jurul unui proiect ambițios în care credem cu toții.
Am fost dezamăgită să constat că, după un an de activitate și contribuția mea sem­nificativă la campania locală unde AUR a reușit să obțină nu unul, ci doi con­si­lieri locali, singurii con­silieri locali AUR într-un municipiu reședință de ju­deț, nu există o echipă pe care să pot conta a­tunci când vine vor­ba de a-i ajuta pe de­veni. Le-am cerut con­si­lierilor locali ai AUR, în mai multe rânduri și, din păcate, fără succes, să propună o hotărâre de Consiliu Local pentru preluarea Termocentralei Mintia la Primărie. Era o oportunitate și o ultimă spe­ranță de rezolvare a problemei ter­mo­ficării centralizate pentru iarna următoare după ce primarul a refuzat să vină cu o so­luție. Pe aceeași temă, a re­zolvării încălzirii în Deva și a apărării Termocentralei Mintia, am avut prea puțin sprijin din partea con­ducerii centrale a AUR în momentele în care am făcut de­mersuri pentru a-l con­vinge pe Ministrul Energiei, Virgil Popescu, să renunțe la planul de vânzare a termo­cen­tralei la preț de fier vechi și să ia decizii în beneficiul devenilor. De asemenea, nu am primit susținerea necesară pentru a iniția o moțiune simplă împotriva Minis­tr­ului Ener­giei, Virgil Popescu, care recent s-a do­vedit a fi cu adevărat un trădător de țară și un om fără caracter, lăsând mii de oameni în frig la Deva în plină pandemie și în­cercând să aloce 600 de milioane de euro prin PNRR unei firme de casă a par­tidului său.
În acest context, am hotărât să demi­sio­nez din AUR și să fac echipă, cu adevărat, cu cetățenii care m-au trimis în Parlament. Am un respect deosebit pentru acei par­lamentari AUR care au ajuns în această po­ziție din dorința de a ajuta țara lor și fac o muncă bazată pe respect pentru ceilalți colegi, sunt modești, dar consecvenți în re­alizările lor și dau un exemplu de înțe­lep­ciune în fiecare situație dificilă. Voi susține orice proiect al oricărui partid de care sunt convinsă că îi va ajuta pe români”, a fost mesajul deputatei Anamaria Gavrilă.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

16 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

16 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

16 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

16 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

17 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

17 ore ago